Fra 0 år

Det er veldig ulikt når de minste barna retter oppmerksomheten sin mot bøkenes verden. Det er imidlertid viktig å vite at det finnes mange forskjellige og flotte bøker som kan introduseres svært tidlig. Her følger et lite utvalg bøker som kan passe fint for de aller minste:

 badebok  

Spisbare bøker

De minste barna vil gjerne smake litt på bøkene også. Badebøker og andre tøybøker er ypperlige til dette formålet. Man får introdusert bøkene samtidig som barnets tyggetrang blir tilfredsstilt.

 Hundevalper  

Ta- og føle på-bøker 

For de aller minste barna er bøker de kan ta og føle på ofte de mest spennende. Mange bøker har pels og strukturer som den lille kan kjenne på under lesestunden.

 

 Min verden  

Min verden av Kari Grossmann 

Pekebok i slitesterk papputgave som gjør den fin å ha med overalt. Trener ordforråd og begreper. Fine illustrasjoner i ekte Grossmann-stil.

 

 hei brumm  

Hei Brumm, hei Nøff etter A.A.Milne 

En pekebok om Ole Brumm og vennene hans. Mange   av de aller minste har tidlig et forhold til kjente figurer, og synes det er ekstra gøy å lese om det som allerede er litt kjent for dem.

 

 Min-første-bok-om-dyrene-240x300  

Pekebøker med dyr  

Dette er ypperlige bøker for alle små barn som er glade i dyr. Se på bildene, lag dyrelyder og snakk om dyrene. Dette er som regel veldig morsomt og lærerikt.

 

 Kokos  

Bøkene om Kokos av Tor Åge Bringsværd og Anne G. Holt (ill.) 

Kokos er verdens minste elefant, og bor på rommet til Petra i en kokosbolleeske. Det er flere søte bøker i serien om den lille elefanten Kokos. Mange av bøkene har klaffer, noe som er litt ekstra spennende for de små.

 

 sing sang  

SingSang av Veronica Zimmer I

denne boksen har man 40 kort med fine illustrasjoner på den ene siden og rim/regler på den andre siden. Det finnes også en utgave med barnesanger. Her kan barnet trekke kort sammen med den voksne i stedet for å bla i bok. Morsom variant.

 

 Mine-første-100-ord-281x300  

Mine 100 første farger, former og ord 

En pekebok med klare, sterke farger. Her er det enkle bilder som er ypperlige til å trene opp ordforrådet med. Det finnes flere bøker i samme serie.

 

 Se-på-meg-278x300  

Se på meg! av Nina Frid 

Fotopekebok for de minste som elsker å se på bilder av barn. For mange barn virker ekte bilder som et sterkere uttrykk enn tegninger. I samme serie: Se på tingene mine!

 

 Min-første-bok-om-traktorer-300x300  

Pekebøker med biler og maskiner 

Mange synes det er morsomt med bøker hvor det er bilder av forskjellige kjøretøy og maskiner. Det er mye man kan snakke om rundt alle disse spennende tingene. Det finnes et stort utvalg slike bøker i kartong.

 

 Bake-kake-søte-265x300  

Bake, kake søte av Kari Grossmann 

Her finner man mange sanger, rim og regler som man kan leke seg med sammen med barnet. De helt minste barna elsker lyden av mors og fars stemmer uansett klang. Pludre, syng og lek med rim og regler med de helt minste. Dette er da også Bokbamsens gave til de nyfødte barna i Øvre Eiker kommune.