Velg en side

ABC – bøker

A B C

av Mari Kanstad Johsen

Anna får plutselig en ring i hodet når hun og mormor er ute og spaserer. Hvor kom den fra? Og hvem er det som eier den? Mormor og Anna er på saken!

I denne kritikerroste boken leter man sammen med Anna og mormor gjennom hele alfabetet. Her kan man virkelig gå på bokstav-oppdagelsesferd på hver side.

 

 

 

ABC for barske barn

av Anne Østgaard og Johan Reisang (ill.)

I denne boken er det humoristiske og smårampete vers som følger alle alfabetets bokstaver. I tillegg kan du gå på bokstavjakt i myldrebildene som boken er full av.

 

 

 

 

Bokstavkongen

av Kate Errington

Bokstavkongen er full av eventyr om da lydene fikk bokstaver. Her er ett eventyr for hver bokstav. Boken inneholder også ulike eventyr om hvordan bokstavene blir til ord, hvordan få bokstavene til å leie hverandre, og hvordan bokstavene settes sammen i alfabetisk rekkefølge. Boken prøver å hjelpe barnet til å huske hvordan bokstavene ser ut.

I tillegg til selve boken, følger nettressurser, sanger, tegnefilmer og en aktivitetsbok med klistremerker, spill og oppgaver. I tillegg er det utviklet en bokstavkongen-app. På appen kan man se alle eventyrene, lese, lytte og leke. Så her er det mye som kan stimulere bokstavinnlæringen på en spennende og variert måte.

 

ABC – boka mi

av Kari Grossmann

Denne boken inviterer barnet til å gå på jakt i bilder, kjenne igjen bokstaver og lete etter ord. Hver bokstav har sin tilhørende gjennomillustrerte dobbeltside. Hver bokstav har dessuten følge av et lite vers, en spalte med ord å lete etter i bildet, samt ord å kjenne igjen.

 

 

 

Bøkene om Alf og Beate

av Kristin Roskifte

I disse bøkene er vi med Alf og Beate til ulike steder og hilser på vennene deres. Her er det lek med alle våre 29 bokstaver i tekst og bilder.

 

 

 

Bokstavene i rim og regler

av Anne-Lise Gjerdrum og Werner Grossmann (ill.)

Som tittelen viser, er dette en bok hvor hver av bokstavene i alfabetet har et enkelt, morsomt rim knyttet til seg. Fine illustrasjoner følger hver bokstav.