Velg en side

Barnehagestart

 

Boka om å gå i barnehagen

av Josefine Sundström og Mervi Lindman (ill.)

Dam-Dam skal være en hel dag i barnehagen, og vi får være med på alt som skjer fra mamma følger om morgenen til pappa henter om ettermiddagen. Dam-Dam skal være med på samlingsstund og fruktpause, spisestund og dobesøk, malestund og hvilepause. I barnehagen til Dam-Dam er det barn som leker, krangler og blir venner igjen, akkurat som de gjør i alle barnehager.

Med lekne, fargerike illustrasjoner forteller denne boka om en ganske så vanlig barnehagedag. Dette gjør den til et godt utgangspunkt for å snakke om barnehagen, både for voksne og barn. Den lar barn og voksne lese, peke og leke seg gjennom dagen. Boka passer fint for alle som går eller skal begynne i barnehagen.

 

Max skal i barnehagen

av Ellen Karlsson og Laura Di Francesco (ill.)

Mamma vekker Max en mandag morgen. Mandag er barnehagedag, og vi får være med Max gjennom morgenritualet hjemme og deretter i barnehagen. Det er litt vanskelig å si farvel til mamma, men med litt hjelp går det veldig bra.

Dette er en enkel og fin bok om en ganske så alminnelig barnehagemorgen. Det er lett for barnehagebarn å kjenne seg igjen i det Max gjør, både hjemme og i barnehagen. Glade, fargerike illustrasjoner står godt til teksten.

 

Brillebjørns barnehagebok

av Ida Jackson og Jens A. Larsen (ill.)

Hva er det egentlig som skjer i en barnehage? Her kan du være med Brillebjørn gjennom en vanlig barnehagedag fra frokost hjemme med mamma, til levering, lek, tur, lunsj og pottetrening i barnehagen.

Godt og gjenkjennelig skrevet om en hverdag i barnehagen. Illustrasjonene er detaljrike og supplerer teksten godt. En fin bok både for de som går i barnehagen og for de som skal begynne for aller første gang.

 

Brillebjørn blir henta i barnehagen

av Ida Jackson og Jens A. Larsen (ill.)

Brillebjørn blir hentet av mor i barnehagen, men han er slett ikke ferdig med å leke! Det er så mye han vil gjøre før de kan dra. Heldigvis har mor et triks i ermet …

Godt og gjenkjennelig skrevet om en hentesituasjonen i barnehagen. Illustrasjonene er i behagelige farger og fulle av detaljer.

 

 

Emmas første dag i barnehagen

av Gunilla Wolde

Emma skal begynne i barnehagen, og er veldig spent på det som møter henne. Når hun, mamma og lillebror kommer dit, vil hun ikke engang ta av seg ytterklærne. Men så er det en morsom jente der, og Emma glemmer det skumle og begynner å leke.

Denne boka ble første gang utgitt i 1973, men er tidløs i sin gjengivelse av et barns første møte med barnehagen. Den er enkel og fin i både tekst og illustrasjoner.

 

Emma i barnehagen

av Gunilla Wolde

Emma har vært i barnehagen noen dager, og nå kjenner hun flere der.

Dette er en slags direkte fortsettelse av «Emmas første dag i barnehagen». Nå får vi mer innsikt i hva barnehagedagene hennes består i, samtidig som vi blir mer kjent med de andre barna og de voksne som jobber der. Boka er hverdagslig og enkelt fortalt og illustrert.

 

Jeg-er-ikke-klar

Jeg er ikke klar!

av Jonathan Allen

Lille Ugle skal begynne i barnehagen, men han er slett ikke klar. Mamma roper på ham og ber ham skynde seg, men nei. Han er slett ikke klar. Han skal bare gjøre ditt og datt før han kan dra. Kan det være at Lille Ugle gruer seg? Når han først har kommet seg i barnehagen, er han slett ikke klar for å dra hjem når mamma kommer for å hente ham.

En søt bok i kartong for de minste om den sjarmerende og temperamentsfulle Lille Ugle. Fin for alle som skal begynne i barnehagen og kan kjenne seg igjen i den lille ugla.

 

 

SlikbegyntedetSlik begynte det! Karsten og Petra

av Tor Åge Bringsværd og Anne Holt (ill.)

Dette er en samlebok med de tre første fortellingene om Karsten og Petra. Disse får man også som frittstående bøker. I «Karsten får ikke sove», følger vi Karsten som grugleder seg til å begynne i barnehagen, og i «Petra begynner i barnehagen» får vi være med på Petras første dag i Duestien barnehage. Den siste fortellingen i samleboka heter «Karsten og Petra er bestevenner», og i den skildres vanlige barnehagedager for de to barna.

Dette er en av flere samlebøker om Karsten og Petra. Bøkene som er samlet i nettopp denne, er gode å lese sammen med alle som skal begynne i barnehage for første gang eller som skal bytte barnehage. Her er det rom for mange gode samtaler rundt det å glede seg, grue seg og alt man kan oppleve i en barnehage.

 

Duestien barnehage

av Tor Åge Bringsværd og Anne Holt (ill.)

Bli kjent med barnehagen til Karsten og Petra og bli med på aktivitetene der.

Dette er en pekebok for de yngste barna. Her er det svært enkel tekst og temasider der barna kan lære ord knyttet til illustrasjonene. En fin innføringsbok til Karsten og Petras barnehageunivers.

 

Mysteriene i Kråkeslottet barnehage

av Lars Mæhle og Odd Henning Skyllingstad (ill.)

I Kråkeslottet barnehage skjer det mye mystisk. Sokker blir borte, Lucia-kroner forsvinner, noen går med utesko inne, og noen stjeler boller og vafler. Barnehagebarna må løse mysteriene!

Det er laget mange bøker i denne serien, og i alle er det barna i barnehagen som tar oppdraget med å finne ut av mysteriene. Her er det spenning og humor for både liten og stor, og det er mye barnehagehverdag spunnet inn i alt som skjer. Bøkene er fulle av uttrykksfulle illustrasjoner som utdyper teksten.