Barnehagestart

Jeg-er-ikke-klarJeg er ikke klar!

av Jonathan Allen

Lille Ugle skal begynne i barnehagen, men han er slett ikke klar. Mamma roper på ham og ber ham skynde seg, men nei. Han er slett ikke klar. Han skal bare gjøre ditt og datt før han kan dra. Kan det være at Lille Ugle gruer seg? Når han først har kommet seg i barnehagen, er han slett ikke klar for å dra hjem når mamma kommer for å hente ham.

En søt bok i kartong for de minste om den sjarmerende og temperamentsfulle Lille Ugle. Fin for alle som skal begynne i barnehagen og kan kjenne seg igjen i den lille ugla.

 

SlikbegyntedetSlik begynte det! Karsten og Petra

av Tor Åge Bringsværd og Anne Holt (ill.)

Dette er en samlebok med de tre første fortellingene om Karsten og Petra. I Karsten får ikke sove, følger vi Karsten som grugleder seg til å begynne i barnehagen, og i Petra begynner i barnehagen får vi være med på Petras første dag i Duestien barnehage. Den siste fortellingen i samleboken heter Karsten og Petra er bestevenner, og i den skildres vanlige barnehagedager for de to små, sjarmerende barna.

Denne boken inneholder altså flotte bøker å lese for alle som skal begynne i barnehage for første gang eller som skal bytte barnehage. Her er det rom for mange gode samtaler rundt det å glede seg, grue seg og det man kan oppleve i en barnehage.