Velg en side

Barnehagebibliotek

prinsesse2Bokamsetilbudet ble tidlig noe mer enn bare gavebøker til de enkelte småbarnsfamilier. Allerede i 2001 ble det etablert bibliotek i to barnehager i Øvre Eiker, og siden den gang har det blitt flere. Til sammen har vi nå 13 bibliotek rundt omkring i barnehagene i kommunen. Bibliotek i barnehage har de samme målsettingene og intensjonene som Bokbamsetilbudet; nemlig å stimulere til leselyst og bidra positivt til språkutviklingen. Bibliotek i barnehage er til for at barna og deres foreldre skal kunne låne med seg bøker direkte hjem fra barnehagen, og for at de ansatte og barna skal kunne bruke bøkene aktivt i barnehagehverdagen.

aapning av rorenOrmåsen- og Solbakken barnehage var de som i 2001 først fikk et lite bibliotek i barnehagen sin. I den forbindelse fikk Øvre Eiker besøk av selveste eventyrprinsessen, Prinsesse Martha Louise, som åpnet kommunens første barnehagebibliotek.

Ormåsen barnehage, Solbakken barnehage, Smellhaugen barnehage, Maurtua barnehage, Sundbakken barnehage, Trollstua barnehage, Røkeberg natur- og kulturbarnehage, Møllefossen barnehage, Bingen barnehage, Røren barnehage, Lerberg barnehage, Espira Knerten og Harakollen barnehage er de barnehagene som til nå har fått etablert bibliotek i barnehagen.

Bibliotekaapning2

Snorklipping