Velg en side

Fra 0 år

Det er veldig ulikt når de minste barna retter oppmerksomheten sin mot bøkenes verden. Det er imidlertid viktig å vite at det finnes mange forskjellige og flotte bøker som kan introduseres svært tidlig. Her følger et lite utvalg bøker som kan passe fint for de aller minste:

 

badebok

 

Spisbare bøker

De minste barna vil gjerne smake litt på bøkene også. Badebøker og andre tøybøker er ypperlige til dette formålet. Man får introdusert bøkene samtidig som barnets tyggetrang blir tilfredsstilt.

 

 

 

Hundevalper

 

Ta- og føle på-bøker 

For de aller minste barna er bøker de kan ta og føle på ofte de mest spennende. Mange bøker har pels og strukturer som den lille kan kjenne på under lesestunden.

 

 

 

Min verden

 

Min verden av Kari Grossmann 

Pekebok i slitesterk papputgave som gjør den fin å ha med overalt. Trener ordforråd og begreper. Fine illustrasjoner i ekte Grossmann-stil.

 

 

 

hei brumm

 

Hei Brumm, hei Nøff etter A.A.Milne 

En pekebok om Ole Brumm og vennene hans. Mange   av de aller minste har tidlig et forhold til kjente figurer, og synes det er ekstra gøy å lese om det som allerede er litt kjent for dem.

 

 

sing sang

 

SingSang av Veronica Zimmer I

denne boksen har man 40 kort med fine illustrasjoner på den ene siden og rim/regler på den andre siden. Det finnes også en utgave med barnesanger. Her kan barnet trekke kort sammen med den voksne i stedet for å bla i bok. Morsom variant.

 

 

 

 

 

Pekebøker med biler og maskiner 

Mange synes det er morsomt med bøker hvor det er bilder av forskjellige kjøretøy og maskiner. Det er mye man kan snakke om rundt alle disse spennende tingene. Det finnes et stort utvalg slike bøker i kartong.

 

 

 

 

Se på meg! av Nina Frid 

Fotopekebok for de minste som elsker å se på bilder av barn. For mange barn virker ekte bilder som et sterkere uttrykk enn tegninger. I samme serie: Se på tingene mine!

 

 

 

Mine-første-100-ord-281x300

 

Mine 100 første farger, former og ord 

En pekebok med klare, sterke farger. Her er det enkle bilder som er ypperlige til å trene opp det tidlige ordforrådet med. Det finnes flere bøker i samme serie.

 

 

 

Kokos

 

Bøkene om Kokos av Tor Åge Bringsværd og Anne G. Holt (ill.) 

Kokos er verdens minste elefant, og bor på rommet til Petra i en kokosbolleeske. Det er flere søte bøker i serien om den lille elefanten Kokos. Mange av bøkene har klaffer, noe som er litt ekstra spennende for de små.

 

 

 

 

 

Pekebøker med dyr  

Dette er ypperlige bøker for alle små barn som er glade i dyr. Se på bildene, lag dyrelyder og snakk om dyrene. Dette er som regel veldig morsomt og lærerikt.