Velg en side

Fra 0 år

Det er veldig ulikt når de minste barna retter oppmerksomheten sin mot bøkenes verden. Det er imidlertid viktig å vite at det finnes mange forskjellige og flotte bøker som kan introduseres svært tidlig. Her følger et lite utvalg bøker som kan passe fint for de aller minste:

 

badebok

 

Tyggbare bøker

De minste barna vil gjerne smake litt på bøkene også. Badebøker og andre tøybøker er ypperlige til dette formålet. Man får introdusert bøkene samtidig som barnets tyggetrang blir tilfredsstilt.

 

 

 

Hundevalper

 

Ta- og føle på-bøker 

For de aller minste barna er bøker de kan ta og føle på ofte de mest spennende. Mange bøker har pels og strukturer som den lille kan kjenne på under lesestunden.

 

 

 

Babysang illustrert av Xin Li

En nydelig liten bok med rim, regler og sanger for de minste. Syng og trall og tull og tøys med den lille! Dette er for tiden Bokbamsens gave til nyfødte i Øvre Eiker kommune.

 

 

 

Min verden

 

Min verden av Kari Grossmann 

Pekebok i slitesterk papputgave som gjør den fin å ha med overalt. Trener ordforråd og begreper. Fine illustrasjoner i ekte Grossmann-stil.

 

 

sing sang

 

SingSang av Veronica Zimmer 

I denne boksen har man 40 kort med fine illustrasjoner på den ene siden og rim/regler på den andre siden. Det finnes også en utgave med barnesanger. Her kan barnet trekke kort sammen med den voksne i stedet for å bla i bok. Morsom variant.

 

 

 

 

 

Pekebøker med dyr  

Dette er ypperlige bøker for alle små barn som er glade i dyr. Se på bildene, lag dyrelyder og snakk om dyrene. Dette er som regel veldig morsomt og lærerikt.

 

 

 

 

Pekebøker med biler og maskiner 

Mange synes det er morsomt med bøker hvor det er bilder av forskjellige kjøretøy og maskiner. Det er mye man kan snakke om rundt alle disse spennende tingene. Det finnes et stort utvalg slike bøker i kartong.

 

 

 

 

Pekebøker med fotografier av andre barn 

De minste elsker gjerne å se på bilder av andre barn. For mange barn virker ekte bilder som et sterkere uttrykk enn tegninger. 

 

 

 

 

Mine-første-100-ord-281x300

 

Mine 100 første farger, former og ord 

En pekebok med klare, sterke farger. Her er det enkle bilder som er ypperlige til å trene opp det tidlige ordforrådet med. Det finnes flere bøker i samme serie.