Fra 1 – 2 år

Geitekillingen-som-kunne-telle-til-ti

Geitekillingen som kunne telle til ti

av Alf Prøysen og Björn Berg (ill.)

Den klassiske fortellingen om den vesle geitekillingen som kan telle til ti, er nå omarbeidet for at den skal passe ekstra godt for de minste. Boken er utformet i slitesterk kartong og teksten er forenklet. En fin introduksjon for de minste til Alf Prøysens kjente og kjære eventyr.

 

Kråka sier nei!

av Jujja Wieslander og Sven Nordqvist

Kråka mener at en ku ikke skal gjøre så mye rart som det Mamma Mø ønsker. Men så må man jo ha det litt gøy også, så til slutt sier han ja. Enkel og fin bok om Mamma Mø i slitesterk kartong.

 

 

jeg-vil-bake

Bøkene om Nora

av Irene Marienborg

Nora er en svært sjarmerende jente, og i bøkene om henne blir vi kjent med alt det hun liker å gjøre. Nora elsker regn, fine prikker og det å bake. Bøkene er enkelt og godt fortalt for de minste, og illustrasjonene er fine.

 

 

Mollys-fly1

Enkle småbøker om Molly

av Lucy Cousins

De nye bøkene om Molly Mus kommer nå i slitesterk kartong, noe som gjør dem godt rustet for møtet med de aller ivrigste av våre små lesere. Fortellingene om Molly er enkle og fine og er fortsatt svært populære blant de minste av våre lesere.

 

Hvor-er-mamma

Hvor er mammaen min?

av Chris Haughton

Den lille ugla havner på avveie og synes det er vanskelig å finne veien hjem igjen. Lille ekorn prøver å hjelpe ham med å finne mammaen, men de finner i stedet mange andre dyr som slett ikke likner på den lille ulga. Hvem kan hjelpe ham? Dette er en søt og morsom bok.

 

 

Tramp-og-Line

Bøkene om Tramp og Line

av Axel Scheffler

Tramp og Line er gode venner som opplever mye av det andre gode venner gjør. Her handler det om de små ting i hverdagen som barn flest møter: Glede, sinne, krangling, forsoning, tristhet og lek. Bøkene er skrevet og illustrert av illustratøren bak Gruffalo-bøkene. Fine illustrasjoner og enkel tekst fungerer godt i møtet med de minste barna.

 

Pom_og_Pim

Pom og Pim

av Lena Landström og Olof Landström (ill.) (Nynorsk)

I disse bøkene møter vi de to søte vennene Pom og Pim. De har av og til veldig uflaks, men så kommer det jo av og til noe godt ut av det også. Sånn flaks! Disse bøkene er laget på samme måte som bøkene om Bø og Bæ. Sjarmerende bøker for de minste.

 

 

Layout 1

Bøkene om Lars

av Svein Nyhus

Lars er en glad gutt. I boken «Lars sier hei!» sier han hei til sola, til tærne, til  skoene, til katten, hei til alt. Men så møter han en stor hund, og da må han nok si ha det også.
Bøkene om Lars er enkle, fine pekebøker med stor grad av gjenkjennelse for de små.

 

Lille-Lena-er-lege

Bøkene om Lille Lena

av Åsa Karsin

Dette er en forholdsvis ny bokserie om den sjarmerende grisen Lena og hennes familie og venner. Lille Lena prøver ut ulike yrker på sin helt egne måte, og i hver bok er det et nytt yrke som blir presentert. Humoristiske og søte tegninger i behagelige farger.

 

 

moi-om-kvelden

Bøkene om Moi

av Endre Lund Eriksen

Det lille monsteret Moi bor i Dunderly sammen med de andre monsterne (www.dunderly.no). Hun er som små flest, og finner på mye morsomt. Søte bøker i slitesterk kartong.

 

 

den-lille-larven-aldrimett_hd_image

Den lille larven Aldrimett

av Eric Carle

En tidløs og populær klassiker om den lille larven som spiser og spiser helt til den til slutt blir en sommerfugl. Her er det mange nyttige begreper og ord som læres underveis.

Fie og Milo

Bøkene om Fie og Milo

av Pauline Oud

De to vennene Fie og Milo gjør som de aller fleste. De bader, går i dyrehagen, feirer jul og bursdag. Enkle og fine bøker med solide sider.

 

 

ingrid vil spise

Bøkene om Ingrid

av Janouch/ Lindman

Bøkene om Ingrid har blitt svært populære. Ingrid er en sjarmerende jente som gjør og oppfører seg som jenter flest. Hun er fantasifull og impulsiv, og bøkene om henne rommer mye gjenkjennbart for de små.

 

 

mimbo jimbo

Bøkene om Mimbo Jimbo

av Jakob Martin Strid

Dette er fantasifulle og lekne bøker om en liten, blå elefant som heter Mimbo Jimbo. Mimbo Jimbo bygger mye morsomt og rart, og ofte skjer det rare ting. Dette er bøker mange små gutter blir veldig glade i.

 

 

Lillesøster-skal-tisse-300x277

Bøkene om Lillesøster

av Kari Grossmann

I disse bøkene følger vi hverdagslige historier om den temperamentsfulle Lillesøster. Her kan barna kjenne seg igjen. Disse bøkene er blitt meget populære og er av de bøkene med aller høyest utlånstall i biblioteket.

 

tassen

Bøkene om Tassen

av Eric Hill

Tassen er fortsatt en svært populær hund, og bøkene om ham finnes i mange varianter. Fra de enkleste pekebøker til morsomme klaffebøker. Tassen fenger fortsatt!

 

 

thomas og emma

Bøkene om Emma og Thomas

av Gunilla Wolde

Disse bøkene tåler tidens tann. Fortellingene om Emma og Thomas er hverdagslige og enkelt fortalt, og de er fortsatt populære blant de minste av våre lesere.

 

 

pappas briller

Bøkene om Peppa Gris

Den sjarmerende grisefamilien til Peppa og Georg er godt kjent også fra barne-tv. Bøkene er laget i slitesterk kartong, og kommer i ulike varianter, både med og uten klaffer. Dette er enkle, fine bøker for de minste.

 

 

 

Jeg-er-ikke-klar_

Bøkene om Lille Ugle

av Jonathan Allen

Lille Ugle er søt og temperamentsfull, og mange har forelsket seg i bøkene om ham. I boken «Jeg er ikke klar!» skal han begynne i barnehagen, og er slett ikke klar. Men trolig er det nok bare fordi han gruer seg litt …

 

 

 

Inklistrad bild: B 410 x H 430

Den lille muldvarpen som ville vite hvem som hadde bæsjet på hodet hans

av Holzwarth/ Erlbruch

Promp og bæsj ser ut til å aldri gå av moten for små barn, og det er kanskje det som har gjort at denne boken fortsatt er svært populær blant både foreldre og barn. Dette er morsomt om dyrebæsj og søt hevn.

 

Lille prinsesse

Bøkene om Lille Prinsesse

av Tony Ross

Lille Prinsesse er ikke som andre prinsesser. Hun er midt i trassalderen og følger ikke de vanlige prinsessenormene. Bøkene kommer i stort format med store, tydelige bilder og enkel tekst.