Velg en side

Fra 3 år

Gigabror

av Annika Lind Verdal Homme

Hver annenhver helg kommer Gigabror hjem. Lillebror gleder seg alltid, for da kan de leke, se på film og gjøre alt det morsomme man kan med en skikkelig storebror. Svaret Gigabror gir Lillebror når han blir spurt om hvorfor et av de andre barna kaller ham for halvbror, er dessuten særdeles rørende og klokt: «Halv fordi vi er sammen halvpartene av helgene, og bror fordi vi er brødre hele tiden!». Bokas store format passer ypperlig til illustrasjonenes lek med perspektiver, og de friske, klare fargene gir boka en helt egen og vellykket estetisk utforming. Hele boka er gjennomført optimistisk og positiv og oser av Lillebrors iver og glede.

 

 

Kanskje …

av Chris Haughton

Tre små apebarn får streng beskjed om å holde seg unna mangotreet når de skal være hjemme alene, for der kretser det ofte tigre omkring. Apeungene tenker at de kanskje bare kan se litt på mangotreet? Og kanskje de bare kan gå bittelitt nærmere mangotreet? Og kanskje de bare kan ta en bitteliten mango? En kort, fargerik og humoristisk fortelling om å lære av sine feil.

 

Gi meg en klem

av Simona Ciralao

Lille Felipe kommer fra en stolt familie der det å stå i ro med god avstand og bare bli beundret, er noe av det viktigste for alle. Men lille Felipe vil ha omsorg og nærhet, og mest av alt ønsker han seg en klem. Glemte jeg å nevne at Felipe er en kaktus? Dette er en nydelig bok om nærhet, ensomhet og vennskap. Illustrasjonene er svært sjarmerende, og historien er fortalt med mye humor i både tekst og bilder.

 

Shh! Vi har en plan

av Chris Haughton

Fire snåle karer sniker seg gjennom skogen på jakt etter en fugl. Det vil si – den ene av dem er bare vennlig mot fuglene. Hva lønner seg egentlig? Tvang eller vennlighet? Dette er en morsom bok med stilige illustrasjoner med blått som grunnfarge. Her er det lett å få barna aktivt med i lesestunden!

 

 

Den store fuglejakten

av Nora Brech

Carl og Kim vil hjelpe professor Fiær med å finne den aller sjeldneste og mest praktfulle av alle fugler, nemlig regnbuespetten. Jakten på den sjeldne fuglen bringer dem gjennom fantastiske landskap med paraplyfugler, undervannsfugler og andre fantasifulle fuglearter. Klarer de å finne regnbuespetten? Dette er en fantasifull og vakker bok med fargerike, storslåtte illustrasjoner. Boken er en fryd for øyet og en glede å lese.

 

 

Gutten og hvalen

av Linde Faas

Sam liker å være alene, men en dag møter han en venn som endrer alt. At vennen er en hval, synes han bare er fint. Dette er en poetisk bok om vennskap som man av og til kan finne når man minst venter det. Boken er i stort format, og har store, vakre illustrasjoner som fungerer godt til teksten.

 

 

 

Tambar-er-et-troll

Bøkene om Tambar

av Tor Åge Bringsværd og Lisa Aisato (ill.)

Tambar er en vilter og ganske vanlig femåring, rent bortsett fra at han er et troll. Tambar og familien Dovre opplever mye rart, og gjennom bøkene blir vi kjent med sjøormer, askeladder og snakkende dyr. Her er det mye sprelsk og god fantasi! Vakre illustrasjoner pryder hver side.

 

Layout 1

Bøkene om Malvin

av Kari Grossmann

Bøkene om Malvin er en nyere serie fra Kari Grossmann. Gjennom bøkene blir vi kjent med gutten Malvin; en vanlig gutt som barn kan kjenne seg igjen i. Dette er trygge og hverdagslige fortellinger.

 

 

Fiat og farmor

Bøkene om Fiat og farmor

av Iben Sandemose

Fiat og farmor finner på mye rart i de mange bøkene om disse to. Sprelske tegninger underbygger Fiats livlige vesen og fantasi. Her er det mye moro for liten og stor.

 

 

bukkene-bruse

Bukkene Bruse på badeland

av Bjørn F. Rørvik og Gry Moursund (ill.)

Dette er en herlig vri på det klassiske eventyret om Bukkene Bruse fullstappet med ellevill humor. I denne boken tar bukkene turen innom badeland på vei til setra. De slipper imidlertid ikke unna trollet her heller … Dette er en av de bøkene barna har ledd mest av på lesestund.

 

 

Karius-Baktus

Karius og Baktus

av Torbjørn Egner

Den gode, gamle fortellingen om de to små tanntrollene i munnen til Jens fortsetter å glede generasjon etter generasjon. Dette er både morsomt og spennende!

 

 

 

 

Karsten og Petra

Bøkene om Karsten og Petra

av Tor Åge Bringsværd og Anne Holt (ill.)

De mange bøkene om bestevennene Karsten og Petra har funnet veien hjem til både små og store hjerter. Dette er hverdagslige fortellinger som barna kan kjenne seg igjen i. Karsten og Petra er nå også filmatisert for de små.

 

 

Pulverheksa

Bøkene om Pulverheksa

av Ingunn Aamodt

Bøkene om den koselige Pulverheksa som bor sammen med katten Hokus og kråka Pokus, er blant mange barns favoritter. Dette er enkle fortellinger som underholder både liten og stor. Bøkene inneholder dessuten mange små humorfylte ordspill som morer leserne.

 

UK HB Cover.qxd

Bøkene om gutten og pingvinen

av Oliver Jeffers

Dette er nydelige bøker om et unikt vennskap mellom en gutt og en pingvin. Her er det store og vakre illuastrasjoner som kommer til sin rett i bøkenes storformat. Bøkene som har kommet ut til nå, er «Mistet og funnet» og «Opp og ned». Lun og god humor.

 

 

Savnet

Bøkene om dyra på gården

av Trond, Kaia og Bendik Brænne, samt Per Dybvig (ill.)

Dette er morsomme bøker om rare, men sjarmerende gårdsdyr. Bøkene er proppfulle av klok og god humor, og tar opp viktige temaer som vennskap, uvennskap, toleranse og fremmedfrykt.

 

 

Jakob_og_Neikob

Bøkene om Jakob og Neikob

av Kari Stai

Jakob sier alltid JA til alt, mens Neikob sier alltid NEI. Da kan det lett skje underlige ting.Hva skjer når en krokodille spør om å få spise dem, eller når tyven prøver å lure dem? Det er skrevet to bøker om Jakob og Neikob til nå. De har nynorsk tekst, og kan ha godt av å bli simultanoversatt når de leses for de minste.

 

 

Bøkene om Albert Åberg

av Gunilla Bergström

Albert Åberg har gledet barn i over 40 år, og er slett ikke ferdig ennå. Dette er gode bøker å lese med barna, og de fenger like godt i dag som da de kom. Gjennom Albert får barna være med på mange hverdagslige eventyr sammen med en fantastisk gutt.

 

 

 

Kardemommeby

Kardemommeby/ Hakkebakkeskogen

av Thorbjørn Egner

Noen bøker er simpelthen fantastiske, og disse er blant dem. De har engasjert generasjon etter generasjon med sin klokskap, spenning, humor og fengende sanger, og de kommer nok til å leve godt også gjennom mange fremtidige generasjoner.

 

 

Bananen og månen

av Max Estes

Dette er fortellingen om en banan med en ambisjon om å overta månens plass på nattehimmelen. Vil den klare det? På veien mot målet, stifter bananen kjennskap med ulike dyr som kanskje kan hjelpe den opp dit. Dette er en passe surrealistisk bok, men godt skrevet, og illustrasjonene er særdeles stilfulle med svart som hovedfarge. Boka setter i gang tanker og drømmer hos både stor og liten.