Velg en side

Fra 5 år

Frinken Fopp

av Knut Nærum og Bjørn Ousland (ill.)

Frinken Fopp er ikke som de andre gutta. Han elsker å hoppe, liker å spise fluer og har en forunderlig lang tunge. Så en dag finner han et bilde av sin gravide mor ved siden av en frosk … Er han altså både gutt og frosk? Og må han da velge å være enten eller eller både og?

Dette er en fantasifull og morsom bok med en helsprø historie! Teksten går på rim, og den er like morsom å lese for voksne som for barn. Illustrasjonene er lekne og uttrykksfulle og står godt til teksten.

 

Billy og det kjempestore, blå problemet

av Mac Barnett og Adam Rex (ill.)

Foreldrene til Billy sier at hvis han ikke rydder rommet sitt eller spiser ertene sine, så kjøper de en blåhval til ham. Og plutselig en dag står det virkelig en ordentlig blåhval utenfor huset. En blåhval er et elendig kjæledyr. Bare spør Billy!

Dette er en herlig, småsprø bok. Den presenterer også interessante fakta om blåhvalen, bakt inn i den absurde fortellingen om Billy og hvordan han skal håndtere dette enorme problemet. Fantastiske tegninger illustrerer hvor stor en blåhval faktisk er.

 

Den_kjempestore_paera_Den utrolige historien om den kjempestore pæra

av Jakob Martin Strid

I den lille byen Solby har borgermesteren forsvunnet. En flaskepost forteller elefanten Mitcho og katten Sebastian at borgermesteren befinner seg på Den mystiske øya. I flasken ligger også et lite frø som vokser og blir en gigantisk pære. Med den begynner en lang reise mot Den mystiske øya.

Dette er en kapittelbok med ellevill humor og sprelske, fantastiske tegninger.

 

NaarAlleSover_forside_v5Når alle sover

av Nicolai Houm

Om natten, når alle sover, kommer Boba. Han er en ekte vandal, og smadrer alt han ser. Etter ham kommer Felir Lutemann og reparerer alt før menneskene våkner. Dette skjer hver eneste natt, men ingen merker noenting før den natten Felir Lutemann skader foten sin og ikke får reparert alt før morgenen kommer. Det blir igangsatt en jakt for å finne den skyldige, og det kan virke som om bakerens datter er den eneste som kan hjelpe både Boba, bakeren og byen.

Dette er en nydelig bok. Lavmælt og spennende og perfekt for en godnattstund.

 

 

FuglFugl

av Lisa Aisato

Den vesle jenta har kun ett ønske her i verden: Hun vil bli en fugl og fly sammen med de andre fuglene til varmere land når vinteren setter inn. I bøkenes verden kan alle slags ønsker bli til virkelighet …

Lisa Aisato har skrevet en lavmælt og poetisk bok prydet med fantastiske illustrasjoner. Her blir det umulige mulig bare man ønsker det sterkt nok.

 

Reven og grisungenBøkene om reven og grisungen

av Bjørn F. Rørvik og Per Dybvig (ill.)

I disse bøkene møter vi mange av skogens rare dyr, og fantasien setter få grenser for hva vi blir med på under lesestunden. Her er kuer i putetrær, mystiske myggsprayer og dårlige gurker.

Bøkene om reven og grisungen er proppfulle av humor for både voksne og barn!

 

 

 

GarmannBøkene om Garmann

av Stian Hole

To av bøkene i trilogien om Garmann har vunnet Brageprisen, og det er ikke uten grunn. Stian Hole forteller på en poetisk og var måte om den grublende Garmann og hans tanker og opplevelser. Illustrasjonene er ikke bare flotte, men rett og slett små kunstverk i seg selv.

 

 

 

Odd-er-et-eggOdd er et egg

av Lisa Aisato

Odd er snart syv år, og i snart syv år har han trodd at hodet hans har vært et skjørt egg. Derfor er det mye Odd ikke tør. Men så møter han den glade jenta Gunn, og da skjer det noe med Odd.

Dette er en vakker bok om å sprenge grenser og oppleve at verden kanskje ikke er så farlig som man har trodd. – Det er nok heller ikke helt tilfeldig at moren til Odd er tegnet som en høne …

 

 

PrompehundenPrompehunden Walter

av Kotzwinkle, Murray og Colman

Hunden Walter blir reddet fra en kennel, men det viser seg snart at Walter har et stort problem: Han er proppfull av gass, og fiser og promper og fjerter i tide og utide.

Slikt blir det selvfølgelig mye moro av, og denne boken er glimrende å lese for de som ønsker å trene lattermusklene!

 

1Månen som ville lyse som ei sol

av Elin Grimstad

Dette er en poetisk og svært vakker bok om månen som er sjalu på sola. Månen vil vise at han også kan skinne, og dermed legger han en listig plan …

Boken er full av fantastiske illustrasjoner laget på helt spesielt vis av kunstneren Elin Grimstad. Nynorsk tekst.

 

 

 

Historia om korleisHistoria om korleis hunden fekk våt snute

av Kenneth Steven og Øyvind Torseter (ill.)

Dette er en bok basert på den gamle fabelen som forteller om hvordan hunden endte opp med våt og kald snute. Den lille hunden til Noa opplever å bli en aldri så liten helt ombord på arken etter at han får reddet alle som en på en helt spesiell måte.

Boken er illustrert med enkle tegninger som underbygger fortellingens humoristiske tone. Nynorsk tekst.

 

 

 

super-charlie-kosedyrSuper-Charlie & kosedyrtyven

av Camilla Läckberg og Millis Sarri (ill.)

Charlie er ikke som andre babyer. Han har nemlig superkrefter! I denne boken er det en mystisk tyv som sniker seg rundt fra hus til hus og stjeler barnas kosedyr. Super-Charlie må hente frem detektiven i seg for å fange tyven. Vil han og mormor klare oppgaven?

Camilla Läckberg er best kjent for sine krimbøker for voksne, men dette er den andre barneboken hun har skrevet om Super-Charlie. Her er det spenning og humor om hverandre!

 

 

ElinorsEllinors øyenbryn

av Timothy Knapman og David Tazzyman (ill.)

Ellinor lurer på øyenbryn egentlig brukes til, noe som fører til at øyenbrynene blir fornærmet og stikker av. De drar ut i verden for å se om noen skulle kunne trenge dem. For Ellinor blir ikke alt helt det samme uten øyenbrynene, og hun må forsøke å lokke dem tilbake.

Dette er en fantasifull og morsom bok med humoristiske tegninger.

 

EventyrprinsesseneEventyrprinsessene

av Wendy Jones og Su Blackwell (ill.)

I denne boken gjenfortelles sju av de klassiske prinsesseeventyrene: Askepott, Froskeprinsen, De tolv dansende prinsessene, Prinsessen på erten, Snehvit, Rapunsel og Tornerose.

Su Blackwell har prydet boken med bilder av ekte papirskulpturer. Papirklippbildene gir eventyrene en egen skjønnhet og mystikk. Dog kan illustrasjonene i noen tilfeller kanskje appellere mer til voksne enn til barn.