Velg en side

Sol og sommer

Rot og Bjørne drar på stranda

av Hege Østmo-Sæter Olsnes

Rot og Bjørne skal på stranda. Der møter de kaninen Lu. Bjørne vil gjerne leke med henne, men Rot synes ikke det er noen god idé. Det er vel uansett ikke plass til tre stykker på et badedyr?

Rot og Bjørne er svært ulike, og havner raskt i konflikter som er lette å kjenne igjen for både liten og stor. I denne boken handler det om sjalusi og det vanskelige med å være tre. Illustrasjonene er fargerike og uttrykksfulle. Passer fint fra 2-3 år.

 

Tramp og Line – Den nye vennen

av Axel Scheffler

Tramp og Line skal på stranda en sommerdag. Mens Line tar seg en lur, leker Tramp med en gutt som heter Ola. Line synes det er vanskelig å plutselig skulle være tre når hun våkner igjen, men noen is og en måke gjør det meste litt lettere.

Dette er en koselig strandbok, og er en av flere bøker om Tramp og Line. Her ligger konflikthåndteringen i det å være tre sammen, samt hva man gjør når en måke stjeler den enes is … Passer fint fra ca. 2 år.

 

Ingrid skal reise

av Katerina Janouch og Mervi Lindman (ill.)

Ingrid skal reise på ferie sammen med familien sin. Dit de skal er det varmt, så de må huske å pakke solkrem og badetøy og alt som hører til. Etter en flytur er de fremme, og på det nye stedet er det mye morsomt å gjøre.

Dette er en av flere populære bøker om Ingrid. Det er en enkel bok om det de fleste vil betegne som en sydenferie. Her kan man kjenne seg igjen i både forberedelser, selve flyreisen og oppholdet. Passer fint fra ca. 2 år.

 

Stella Strandløve

av Marie-Louise Gay

Stellas lillebror Sam har aldri badet i havet før. Havet er stort og bråkete, og skjuler mange hemmeligheter. Det er mye Sam må ha svar på før han våger seg uti vannet. Heldigvis har Stella svar på alle spørsmålene hans.

Dette er en vakker og filosofisk bok om å møte havet for første gang. Passer fint fra ca. 3 år.

 

Tassen på stranda

av Marie-Louise Gay

Tassen og vennene hans skal på stranda. Der er det mye morsomt å finne på.

Tassen er fortsatt populær hos mange små. Dette er en svært enkel bok med store, kartonerte sider for de aller minste. Passer fint fra 1-2 år.

 

 

 

Ellen på stranda

av Catarina Kruusval

Ellen er på stranda. Der er det mye som er både morsomt og spennende. Hun møter en gutt som viser henne hvordan de blant annet kan fange krabber og forsøke å svømme.

Dette er en enkel bok om en sommerdag på stranda. Her er det mye å kjenne seg igjen i. Lun tekst og koselige illustrasjoner. Passer fint fra ca. 2 år.

 

 

Karsten og Petra vil lære å svømme

av Tor Åge Bringsværd og Anne G. Holt (ill.)

Karsten og Petra er på båttur med morfar og kjæresten hans. De går i land på en øy. Hverken Karsten eller Petra kan svømme, men de har det gøy i vannet og etter en stund tør de å dukke slik at hele hodet er under vann.

Dette er en av mange bøker om Karsten og Petra og vennskap og lek. Her er det mye å kjenne seg igjen i. Passer fint fra ca. 3-4 år.

 

Karsten drar på sydenferie

av Tor Åge Bringsværd og Anne G. Holt (ill.)

Karsten, Løveungen og mamma skal på ferie til Syden i en hel uke. Pappa skal passe butikken så lenge. Løveungen gleder seg. Det gjør Karsten også, for de må nemlig reise med fly.

Dette er en av mange bøker om Karsten og Petra og vennskap og lek. Her er det mye å kjenne seg igjen i. Passer fint fra ca. 3-4 år.