Velg en side

Bæsj!

Det er ikke til å stikke under stol at mange barn synes bæsj er både interessant, morsomt og spennende. Det er derfor skrevet mange bøker om emnet, og her finner du noen av dem. Flere av bøkene er faktabøker der mye av det barn lurer på, besvares. Når det er nevnt, får det være greit at enkelte bøker er laget mest for underholdningens del. Les og le og la den pripne delen av deg fare!

Den lille, redde bæsjen

av Kristopher Schau og Henriette T. Osnes (ill.)

Alle de andre bæsjene flyter rundt nede i doskåla, men den redde, lille bæsjen tør ikke å slippe taket i doringen. Hva skjer egentlig der nede, hva skal han gjøre og hvor vil han ende opp?

Dette er på en måte en tøysete bok om bæsj, men den handler like mye om å tørre å slippe taket og begi seg ut på nye eventyr. Den lille, redde bæsjen blir til slutt en liten og modig bæsj. Enkel tekst og morsomme bæsjeillustrasjoner gjør denne boken fin å lese for barn fra cirka 3 år og oppover.

 

 

Bæsj

av Stephanie Blake

Den lille kaninen Simon svarer «Bæsj» til alt han blir spurt om. Når en ulv en dag spør ham om å få spise ham, så svarer han dermed ikke nei, men bæsj, så Simon havner i ulvens mage. Heldigvis går det bra til sist.

Dette er en morsom bok! Svært enkel tekst og klare, enkle illustrasjoner forteller en smått surrealistisk historie. Dette er befriende tøysete. Her er det bare å lese og le sammen! Passer fint fra ca. 2 år.

 

 

Bæsjefesten

av Alex Schulman og Emma Adbåge (ill.)

Lille Nikki bestemmer seg for å ikke bæsje på 17 dager, og når det da kommer, blir det en real bæsjefest. Stakkars pappa er vitne til bæsjeeksplosjonen, og han må til og med tilkalle profesjonell vaskehjelp etterpå.

Her er det bare å gi seg over til det som for den lille leseren kan bli svært så fascinerende og hysterisk morsomt, og som for den voksne kanskje kan vekke ymse stellebordsminner. Forfatteren av denne boken er en av Sveriges mest kjente bloggere, og han skrev mye om det som skjedde da han var småbarnspappa. Passer fint fra ca. 3 år.

 

Den lille muldvarpen som ville vite hvem som hadde bæsjet på hodet hans

av Werner Holzwarth og Wolf Erlbruch (ill.)

Den lille muldvarpen får en morgen en bæsj midt i hodet når han stikker det opp for å hilse på dagen, men han får ikke med seg hvem som har bæsjet. Jakten på synderen begynner. Hvem i all verden er det som har bæsjet på hodet hans?

Denne boken har i mange år vært en favoritt blant små lesere. Her får vi se hvordan de ulike dyra bæsjer, og vi ler av alle lyduttrykkene som er gjengitt for å beskrive det. Dette er både humoristisk, fascinerende og lærerikt på én gang. Uttrykksfulle illustrasjoner gir teksten et ekstra løft. I denne boken venter en morsom lesestund for både liten og stor. Passer fint fra ca. 2 – 3 år.

 

Æsj, æsj, bæsj, bæsj

av Gaby Goldsack og Ian Dicks (ill.)

Hva kan man egentlig bruke bæsj til? Hvorfor har blåhvalen rosa bæsj? Hvor får du kjøpt elgbæsjsuvenirer? Disse og mange flere spørsmål finner du svar på i denne boken.

Dette er en faktabok om bæsj. Sprett-opp-figurer og fargerike illustrasjoner sammen med en humoristisk tekst, gjør denne boken morsom og samtidig lærerik. Her er det bare å la seg fascinere av underlig og småsprø fakta. Passer fint fra ca. 4 år.

 

Hvem sin bæsj er det?

av Thorsten Saleina

Bæsj kan se så ulik ut. Hvem er det som har bæsjet i denne boken?

Dette er en pekebok for de aller minste med klaffer der svaret på hvem som har bæsjet finnes. Klare, søte illustrasjoner og svært enkel tekst. Passer fint fra ca. 1 år.

 

 

Hva er bæsj?

av Katie Daynes og Marta Álvarez (ill.)

Hva er egentlig bæsj? Bæsjer alle? Og hvor blir egentlig all bæsjen av? Her kan du kikke bak klaffen og finne svar på dette og mye annet.

Dette er en informativ og sjarmerende bok med klaffer. Boken har til og med en egen «Hvem sin bæsj er dette-quiz». Les, le og lær. Passer fint fra ca. 3 år.

 

 

 

1, 2, 3 bæsj

av Géraldine Collet og Éric Gasté (ill.)

Lær å telle til ti med rare dyr i de underligste situasjoner. Her kan du se at mauren Bert gjør 1 knøttliten knert og Ekorn-Egil viser 2 stinkende bollefiser. Her blir vi med og teller på vers helt til vi kommer til ti.

Her er det tall og promp og bæsj om hverandre. Morsomt, småekkelt og lærerikt. Les, vær blid og tell til ti! Passer fint fra ca. 3 år.

 

 

 

Inn et sted og ut et annet

av Mike Goldsmith og Richard Watson (ill.)

Fordøyelsen er en rar ting. Hva skjer med maten frem til den kommer ut, og hvorfor er bæsjen egentlig brun? Hva skjer så etter at den er ute av kroppen?

I denne boken er det 50 klaffer som viser hva som skjer i og utenfor kroppen med fordøyelse, bæsj og tiss. Den er både morsom og lærerik på samme tid. Passer fint fra ca. 3 år.

 

 

 

Brødrene Bæsj og verdens mektigste hentesveis

av Emma Therese Hansen og Tora Marie Norberg (ill.)

Billy, Bjartmar og Benny Bæsj er tre brødre som må stå opp for hverandre når President Donald Promp kommer til byen. Forfengelighet og snobberi tar plutselig makten i storpolitikken, i kunsten og blant folk flest. Billy Bæsj sover i telt i ti dager for å få se presidenten, men så blir han tråkket på og havner ved en feiltakelse i håret til President Promp. Brødrene får øye på Billy, og en redningsaksjon settes i gang.

I denne boken blandes bæsj og politikk på en leken og småsprø måte. Illustrasjonene står ypperlig til teksten, og her er det mye å le av for både liten og stor. La barnligheten ta overhånd, og les og le sammen med barna. Passer fint fra. ca. 6 år.

 

Den lille høna med bæsj i ryggsekken

av H. I. Phoenix

Den lille høna Gui pakker en kveld sekken full av bæsj og begir seg ut i natten. Hun har et viktig oppdrag. Alle hun møter synes hun lukter vondt og at det er ekkelt med bæsj i sekken, men de vet jo ikke hvilket oppdrag Gui har fått.

Dette er en søt bok om en modig og snill høne. Den har fine og helt spesielle illustrasjoner som ser ut som om de er hentet fra en animasjonsfilm. En koselig bok med en overraskende slutt. Passer fint fra ca. 3 år.

 

Bare skrik og bæsj

av Helena Bross og Christel Rönns (ill.)

Siri skal bli storesøster, men det er jo ikke alltid like morsomt. Lille Håkon skriker så mye at Siri føler at det nesten ikke er plass til henne, og så bæsjer han nesten hele tiden …

Dette er en sjarmerende fortelling om hvordan det kan føles å bli storesøsken. For det er jo plutselig mye skrik og bæsj på en gang! Boken er en del av «Klassen min»-serien, og passer fint for ferske lesere. Leses sammen eller etter hvert selv fra ca. 6 år.

 

 

 

Endelig bæsj

av Camilla Lundsten

Veslefanten har fått en ny potte, og den må prøves!

Dette er en av flere bøker i «Endelig»-serien om Veslefanten, Makkus og Kanina. Bøkene er søte og enkle og kartonerte. Passer fint fra ca. 1 år.