Skolestart

Bukkene Bruse begynner på skolen

av Bjørn F. Rørvik og Gry Moursund (ill.)

De tre Bukkene Bruse skal begynne på skolen, siden det viser seg at de verken kan telle eller lese ordentlig. Men hvordan går det når trollet har fått ny jobb som rektor på skolen ..?

Dette er en ny og humoristisk bok om de tre bukkene i ny drakt, og denne gang er det altså skolestart det dreier seg om. Småsprø humor for både barn og voksen!

 

1Garmanns sommer

av Stian Hole

Det er siste dag i sommerferien, og i morgen skal Garmann begynne på skolen. Han har mange tanker rundt både dette og annet, og sommerfuglene er på plass i magen. Ingen av tennene hans er løse heller. Garmann gruer seg.

Dette er en bok om noe som snart skal ta slutt og om noe nytt som skal begynne. Boken rommer mange funderinger og tanker rundt nettopp dette. Bokens illustrasjoner er vakre, detaljrike og rett og slett fantastiske. Man får øye på noe nytt for hver gang man leser boken.

 

Hvor er skoyerguttenHvor er skøyergutten Albert Åberg?

av Gunilla Bergström

Pappa Åberg er bekymret. Albert er liksom ikke helt seg selv. Han er stille og ordentlig og gjør alt han får beskjed om. Albert har nok tankene sine et helt annet sted. I morgen begynner han nemlig på skolen.

Gunilla Bergström skriver som vanlig med lun og klok penn om de små og store utfordringer i livet til Albert Åberg. Mange små skolestartere og skolestarterforeldre har mye å kjenne seg igjen i her.

 

Jonas skoleguttJonas skolegutt

av Hogne Moe og Werner Grossmann (ill.)

Dette er boken om Jonas som skal begynne på skolen. Vi møter ham mens han ennå er barnehagegutt, og følger ham gjennom sommeren til han begynner på skolen. Det er mye som blir nytt for Jonas.

Boken er fin å lese for de som skal begynne på skolen. Den inneholder mange sanger og er rikt illustrert.

 

Klart jeg kan!Klart jeg kan! Førskoleboka

av Terje Krogsrud Fjeld

Med denne boken kan du leke med bokstaver og tall sammen med barna. Dette er boken som stimulerer lek og aktivitet knyttet til bokstaver og tall. Her er oppgaver og morsomme leker med rim og regler, skilt og skrift, mengder, mål og størrelser.

Dette kan hele familien kan være med på. Oppgavene er satt inn i en pedagogisk ramme og er myntet på barn som ennå ikke har begynt på skolen eller som er i startgropa. Morsomt, lærerikt og spennende for nysgjerrige barn.