Søsken og søskensjalusi

 

Print

Alvin Pang og en søster for mye

av Endre Lund Eriksen og Olve Askim (ill.)

Alvin ønsket seg en lillebror, men fikk i stedet Elvira; en svært aktiv og til tider plagsom lillesøster. Han prøver å tenke ut måter å bli kvitt henne på. Skal han selge henne eller skal han bytte henne bort? Til slutt synes han at han finner en god løsning. Men så angrer han seg veldig …

En herlig og vill bok om irriterende småsøsken og lettirriterte storebrødre. Livlige og humoristiske illustrasjoner gjør boken til en morsom leseopplevelse. Storesøsken kan lett kjenne seg igjen i Alvins tanker, og boken gir absolutt rom for samtale rundt emnet søsken og irritasjon. Fra ca. 3 år.

 

mammaerenluftballongMamma er en luftballong 

av Stina Langlo Ørdal

Tiras mamma har kjempestor mage. Tira synes mamma ligner på en luftballong. –Min egen luftballong, jubler Tira. –Og litt min, sier pappa. Mamma blir lik en ekte luftballong, og pappa og Tira drar ut på tur …

Dette er en fantasifull, morsom og sjarmerende bok om det å vente på å bli storesøster eller storebror. Fra ca. 2 år.

 

 

 

 

1Emma og lillebror av Gunilla Wolde

Emma har en lillebror. Som regel er lillebror bare søt, og Emma får hjelpe mamma med å vaske og stelle ham. Men av og til er lillebror dum, som når han lugger henne. Emma blir dessuten sjalu når mamma koser så mye med lillebror. Da får hun lyst til å være en baby hun også.

En enkel bok om det å få et lite søsken. Her behandles det hverdagslige og gjenkjennbare ved å ikke være den minste lenger. Fra ca. 2 år.

 

 

LisafaarenlillesosterLisa får en lillesøster av Anne Gutman og Georg Hallensleben (ill.)

Lisa skal få en lillesøster. Det er ikke noe hun gleder seg til. Hun kunne ønske at det aldri kom noen baby til dem, og sjalusien er vond å kjenne på. Lisa både sier og gjør dumme ting. Når babyen endelig kommer og Lisa får møte lillesøsteren sin, så blir likevel det hele ganske annerledes enn hva hun hadde trodd.

Denne boken har søte, malte illustrasjoner og er i det hele tatt en søt bok. Den har lite tekst og passer fint for de minste barna. Fra ca. 2 år.

 

Misunnelige-MagdaMisunnelige Magda av Stina L. Ørdal

Magda blir så lett misunnelig. Hun vil det ikke selv, men klarer ikke å la være. Magda er ekstra misunnelig på lillesøster Molla. Hun blir misunnelig på flettene hennes, på koseteppet hennes og på at hun får hjelp til å kle på seg. På skolen er det også lett å bli misunnelig.

Dette er en fargerik bok både små og store kan kjenne seg igjen i. Misunnelse kan være en vond og vanskelig følelse, men forfatteren behandler det hele med humor og varme. Fra ca. 4 år.

 

 

 

Dumme-TeoDumme Teo av Tina Soli

Petra er 4 år og får en lillebror. Mamma og pappa har plutselig ikke tid til Petra lenger. De er liksom bare opptatt av Teo. Petra synes det hele er ganske rart. Teo bare bråker og bæsjer på seg hele tiden, jo! Nei, det er slett ikke morsomt å være storesøster, synes Petra.

Dette er en herlig bildebok om søskensjalusi. Treffende, humoristisk og gjenkjennbart for de fleste småbarnsfamilier. Og ikke minst for en nybakt storebror eller -–søster. Fra ca. 3 år.