Velg en side

Rim og regler

Rim og regler har vært en naturlig del av barndommen til alle tider. Å lese og leke med rim og regler hjelper barnet til å lytte etter rytmen og lydene i ord. Det er fint og morsomt å bli bevisst på ordenes evne til rim, og fra 3 – 4 – årsalder, begynner ofte barnet selv å leke og tulle med egne rim. Å lese rim og regler for barnet kan inspirere det til en utvidet lek med språket, noe som igjen vil føre til en større språklig bevissthet.

Det finnes mange forskjellige rim- og reglebøker for barn, og i tillegg har vi flere bildebøker som går på rim. Her følger noen eksempler på fine rim- og reglebøker:

 

Hva-gjor-de-dagen-lang

 

Hva gjør de dagen lang? av Ellisiv Solskinnsbakk og Endre Skandfer (ill.)

Dette er en morsom bok som gir oss svaret på hva noen av disse voksne driver med mens barna er på skole og i barnehage. Kanskje de skriver, snakker, klipper, kjefter eller skrur et rør? Les i denne boken og finn ut hva de gjør!

 

 

 

Gruffalo

 

Gruffalo av Julia Donaldson og Axel Scheffler (ill.)

Gruffalo er en bok med uttrykksfulle illustrasjoner og tekst på rim. Boken forteller en morsom og forunderlig historie.

 

 

 

 

Så rart! av Inger Hagerup og Paul Gauguin (ill.)

For mange er Inger Hagerups dikt en del av barndommen. I denne samlingen finnes de til glede for nye generasjoner.

 

 

 

 

Morovers

 

Morovers av André Bjerke og Svein Nyhus (ill.)

En samling av André Bjerkes rim og dikt for barn. Her er noe for de små og noe for de større. Nyeste utgave er morsomt og fantasifullt illustrert avSvein Nyhus.

 

 

 

rim og regleboka

 

Rim og regleboka – Else Ditlefsen (red.) og Sigrun Sæbø Kapsberger (ill.)

En samling dikt og rim fra ulike forfattere og diktere. Noe kjent og noe nytt. Søte og koselige illustrasjoner.

 

 

 

 

apestreker1

 

Apestreker av Julia Donaldson og Axel Scheffler (ill.)

Den vesle apen finner ikke mammaen sin, og får til slutt hjelp av sommerfuglen. Det viser seg derimot at sommerfuglen ikke helt forstår hvordan mammaen ser ut. Sjarmerende og morsom bok!

 

 

 

Smånissene av Elsa Beskow

En bildebok på rim. Boka har vakre illustrasjoner og er en spennende fortelling om smånissene som lever i pakt med naturen og årstidene. Gjendiktet til norsk ved André Bjerke.

 

 

 

SingSang-

 

SingSang – Mine første rim og regler

En boks med flere kort (shufflekort) der du har illuastrasjoner på den ene siden av kortet, og et dikt eller en regle på den andre siden.

 

 

 

 

 

Barnets første bok – Kari Wærum (red.), Grossmann (ill.)

En samling kjente og kjære barnesanger og små og store rim og regler. I tillegg er de mest kjente eventyrene våre enkelt fortalt i denne boken. Illustrert av Kari og Werner Grossmann. Boken brukes som nyfødtgave gjennom Bokbamsetilbudet.

 

 

 

 

den store dikt og regleboka

 

Den store dikt- og regleboka

Dette er en stor samling med hele 197 rim og regler for barn. Rim og reglene er delt inn etter årstidene: vår, sommer høst og vinter. Boka er rikt illustrert av ulike kunstnere, og hører inn under Aschehougs serie De store hvite.

 

 

 

 

Hvem skal trøste knøttet? av Tove Jansson

Knøttet føler seg ensom og reiser ut på leting etter noe eller noen. Så finner han et brev fra en som er enda mer alene enn han selv. På rim med tekst i løkkeskrift. Rikt illustrert med Tove Janssons egne originale tegninger.

 

 

 

 

 

 

Plass bakpå kosten av Julia Donaldson og Axel Scheffler (ill.)

I denne boken blir vi med heksa når hun flyr på kosten sin og møter diverse dyr som får sitte på med henne. Men så kommer dragen … Dette er morsomt og spennende!