Velg en side

Sangbøker

Barn er stort sett veldig glade i sang og musikk, og uansett hvilken stemme foreldrene har, liker de å høre dem synge. Å synge sammen med barnet er ikke bare koselig, men det hjelper også barnet i språkutviklingen. Gjennom sangenes rime og rytme blir barnets språksanser stimulert. Sangbøker er til god hjelp også for de voksne idet de lokker frem sangskatten som de voksne kanskje trodde var glemt. Ved å benytte seg av sangbøker, skjønner man fort hvor mange sanger man egentlig kan. Her følger eksempler på noen av mange, gode sangbøker for barn:

 

 

Babysang – Rim, regler og sanger for de minste, Xin Li (ill.) 

I denne boken finner du mange av de mest kjente rim, reglene og sangene for barn. Illustrasjonene er stemningsfulle i en behagelig fargepalett. I samme serie finnes «God natt» der flere nattasanger og – dikt er samlet.

 

 

 

Mine første sanger – Catarina Kruusval (ill.) 

I denne serien finnes det flere kartonerte, små bøker med noen av de mest kjente barnesangene våre. Illustrasjonene er lekne og koselige.

 

 

 

 

Egners små sangbøker – Thorbjørn Egner

I denne serien finnes det flere kartonerte, små bøker med noen av de mest kjente og kjære Egner-sangene. Illustrasjonene er selvsagt Egners egne.

 

 

Opp i pappas flosshatt

 

Opp i pappas flosshatt – Barnets første sangbok, Kari og Werner Grossmann (red./ ill.)

I denne boken finner du mange av de tradisjonelle og enkle barnesangene. Her finnes noter til alle sanger slik at man lett kan lære seg de sangene man eventuelt ikke kan. Fine illustrasjoner følger sangene.

 

 

SingSangsangkort

 

SingSang 1 og 2 – Shufflekort – Nærum og Zimmer (red.), Haaland (ill.)

Dette er bokser med sangkort. I hver boks finner man 30 tradisjonsrike sanger. Hvert kort har sangtekst på den ene siden og en illustrasjon på den andre. Disse kortene er mye brukt i barnehager. Det finnes også en egen utgave med julesanger, samt egne sangkort til babyer.

 

 

Sorte-Bill

 

Kaptein Sorte-Bill og 40 andre kjente Egner-viser av Thorbjørn Egner

I denne boken er mange av Thorbjørn Egners fineste og morsomste sanger samlet. Flere av disse sangene er i dag blitt en naturlig del av våre mest kjære og tradisjonsrike sangskatter.

 

 

 

 

 

Barnesangboka-Vareomslag.indd

 

Den store barnesangboka – Astrid Holen (red.), Harald Nordberg (ill.)

260 gamle og nye sanger er samlet i denne store sangboken. Rikt illustrert av Harald Nordberg.

 

 

 

 

Sommer-med-Proeysen

 

Sommer med Prøysen av Alf Prøysen, Kari Grossmann (ill.)

Dette er en fin innføring i Prøysens verden for de minste. I denne boken finner man sanger som Helene Harefrøken, Soltrall og Lille måltrost. I tillegg inneholder denne boken flere av Alf Prøysens sommerlige og søte fortellinger som passer utmerket til høytlesning.

 

 

 

hiv o'hoiHiv o’ hoi, snart er skatten vår – Kaptein Sabeltann sangbok 1 av Terje Formoe og Egil Nyhus (ill.)

Mange små landkrabber kan ikke tenke seg noe morsommere og mer spennende enn Kaptein Sabeltann og hans verden. Hva er vel da bedre enn å dra i gang med et par ramsalte sjørøversanger sammen med barnet? Det blir det morsomme sangstunder av.

 

 

Barnas egen sangbok

 

Barnas egen sangbok – Jon-Roar Bjørkvold (red.), Vivian Zahl Olsen (ill.)

I denne boken finner du over 180 kjente og kjære sanger samlet av en av Norges største musikkpedagoger.