Velg en side

Tellebøker

Min første tellebok med Lille Mus

av Martina Badstuber

I løpet av en dag er det mye som kan telles sammen med Lille Mus. Hvor mange epler skal han plukke? Hvor mange stjerner er det på himmelen før sengetid, og hvor mange kosedyr får han plass til i senga?

Dette er en fin tellebok for de minste. Her kan man øve på tallene fra 1 til 10. Enkel tekst og koselige illustrasjoner i behagelige farger. Boken er kartonert slik at den tåler en trøkk.

 

Vesle vil også telle til ti

av Hannah Mileman og Nora Dåsnes (ill.)

Storesøster har fått i lekse å telle fugler i parken. Når hun skal telle, så vil selvfølgelig Vesle gjøre det samme. Han skal telle helt til ti.

Dette er en av flere bøker om Vesle. Her er enkel tekst og uttrykksfulle illustrasjoner med på å gjøre boken fin å bruke sammen med de minste.

 

3 2 1

av Mari Kanstad Johnsen

Anna og mormor teller penger! Anna ønsker seg verdens fineste kosedyrkanin, men den koster 50 kroner. Mormor hjelper Anna med å finne en sommerjobb: Hun skal passe dyr i fem hus og få ti kroner for hvert av dem. Men er det så enkelt å passe alle slags rare dyr?

Dette er en litt annerledes tellebok, full av underholdning og læring. Boken ble nominert til Brageprisen i 2019.

 

 

Alle sammen teller

av Kristin Roskifte

Folk er forskjellige, og det er flott! Her kan du finne, telle og lære litt om ulike mennesker. Kanskje du også finner deg selv?

Dette er en morsom myldrebok hvor du i tillegg til å telle, kan gå på jakt i fantasifulle bilder og se hvem og hva du finner. Boken ble nominert til Brageprisen 2018.

 

 

123 for barske barn – tull med tall

av Anne Østgaard og Egil Nyhus (ill.)

Sprelske og smågale tellevers om hester på ski som blir spist av bjørn, fotballgutter som brekker både armer og ben, brusepromp, musehimmel og mye annen moro. Dette er telleversene for de barske barna!

I denne boken finner du mange fantasifulle, rampete og småsprø tellevers. Rim og god rytme gjør tekstene ekstra morsomme å lese både for barn og voksne.

 

 

 

Tassens tellebok

av Eric Hill

Tassen kan telle til ti! Han vil vise pappa hva han kan, så sammen tar de en telletur til bondegården.

Koselig og fin tellebok med klaffer for de minste.

 

 

Telleboka mi

av Kari Grossmann

I denne boken kan du telle til 20. Hvert tall har et lite rim knyttet til seg, og i bildene kan du gå på jakt etter mye rart. Her er det mye som kan telles!

 

 

 

 

1 – 2 – 3 Telle-boka

av Thorbjørn Egner

Rim og regler følger tallene i denne boken. Her kan du telle folk og dyr, regne og rime.

Dette er en gammel klassiker, men som de fleste av Egners bøker, så tåler den tidens nostalgiske tann.

 

Ingen spøk å telle til 13

av Mona Fossdal

Bli med opp på loftet i et stort, gammelt hus. Der bor det nemlig spøkelser som du kan telle! I tillegg til ett nytt spøkelse for hver side, er det mye annet rart du også kan finne i illustrasjonene.

Dette er en litt annerledes tellebok, og kanskje er det litt ekstra morsomt og spennende å telle spøkelser?

 

Ti små sjørøvere

av Mike Brownlow og Simon Rickerty

Ti små sjørøvere er på tokt. En etter en blir de borte fra skipet på ulike vis. Heldigvis møtes alle på en øde øy til slutt.

Dette er en morsom tellebok hvor du begynner med ti, men får minus en for hver side. Sjørøvere er morsomme, og med dem følger kanonskudd, haier og mye spennende.

 

1 2 3 – En tellebok

etter Beatrix Potter

Lær å telle med Petter Kanin og vennene hans. Dette er en koselig tellebok for de minste med dyrene vi kjenner fra Beatrix Potters univers.

 

 

 

Geitekillingen som kunne telle til ti

etter Alf Prøysen

Bli med geitekillingen når den teller det ene dyret etter det andre. Men hvordan går det egentlig når alle dyra er redde for å bli telt?

Denne klassikeren er fortsatt elsket av mang en stor og liten, og den brukes fortsatt aktivt i barnehager og skoler over det ganske land.