Velg en side

Diktbøker

NattevaktNattevakt av Synne Lea og Stian Hole (ill.)

Dette er rett og slett en svært vakker bok. Poetisk, drømmende, klok og undrende. Boken bærer preg av at forfatter og illustratør har hatt et nært samarbeid i utformingen av hver eneste side. Stian Holes illustrasjoner forsterker og kommenterer diktene på nydelig vis. Her kan både barn og voksne bli med på en oppdagelsesreise i ord og bilder.

 

 

 

 

Jeg-kunne-spise-en-kuJeg kunne spise en ku av Gro Dahle og Kaja Linnea Dahle Nyhus (ill.)

Gro Dahle er en stor ordkunstner, og i denne diktboken lar hun ordene leke sammen til morsomme, kloke og spennende dikt. Denne gangen har hun samarbeidet med sin datter Kaja Linnea Dahle Nyhus som har laget bokens sprelske tegninger.

 

 

 

Pling-i-bollenPling i bollen av Ingvild H. Rishøi og Bendik Kaltenborn

I denne boken finner man en herlig blanding av lekne, koselige, rørende, ville og rare rim og skrevet med stor språklig oppfinnsomhet. Noen av diktene erter dessuten litt med de store, klassiske dikterne våre, slike som Inger Hagerup og Andre Bjerke.

 

 

 

 

LeilighetsdiktLeilighetsdikt av Kristin Roskifte

Denne boken er full av herlige nonsens-dikt i limerick-form. Alle diktene forteller om ulike underlige mennesker som bor i like underlige leiligheter. Både i språk og bilder er dette lekent og fantasifullt fra første til siste side.

 

 

 

 

Jeg-fant-jeg-fant

Jeg fant, jeg fant! – Dikt for barn av ulike forfattere og Yokoland (ill.)

Dette er en samling med nye barnedikt fra noen av våre mest lekne forfattere, slike som Gro Dahle, Erlend Loe og Odd Nordstoga m.fl. Her har de spunnet dikt rundt Askeladdens mest kjente uttalelse, og resultatet er originalt og spennende. Her er det mye å glede seg over for liten og stor!

 

 

 

 

 

Med kråkenebb og kråkeføter av Per Olav Kaldestad og Hilde Kramer (ill.)

Denne boken er full av dikt om fugler og andre skapninger. Noen av diktene er muntre og viltre, mens andre er mer alvorlige og ettertenksomme. Noen handler om velkjente dyr, mens andre handler om dyr du kanskje aldri har hørt om? Nynorsk tekst.

 

 

TversoverversTversoververs av Niels Chr. Geelmuyden og Finn Graff (ill.)

I denne boken blir vi kjent med de underligste skapninger. Her er padder, sjøstjerner, maurslukere og mennesker. Felles for dem alle er at de har fått morsomme, sprelske og lekne dikt skrevet til seg. Med denne boken i hånden er du garantert en liten latter eller tolv.

 

 

 

 

Åtte prinsesser i magen av Cathrine Grøndahl og Rune Johan Andersson (ill.)

Gjennom diktene i denne boken blir vi kjent med prinsesse Vil-ikke og hennes hoff. Fornøyelige dikt til høytlesning for både små og store prinsesser – og for alle andre som har en liten kongelig høyhet i familen.

 

 

 

 

 

God-natt-nattGod natt, natt av Gro Dahle og Svein Nyhus (ill.)

Dette er en diktbok som kan leses i sin helhet eller deles i mindre diktbiter. Her finner man en avslappende og drømmende stemning som passer perfekt til leggetid. Her er omsorg og kjærlighet på hver side – slikt bør det bli gode drømmer av.

 

 

 

 

 

 

Slemme-barnSlemme barn av Knut Nærum og Bjørn Ousland (ill.)

Diktene i denne boken er tydelig inspirert av Roald Dahl og Bustepetter av Heinrich Hoffmann – en klassiker i barnelitteraturen. Alle barna i denne boken får en sørgelig skjebne. Otto, Britt, Mot-Willy, Victor, lille Mille og mange andre har all grunn til å angre på sin oppførsel. Forhåpentligvis vil disse versene virke avskrekkende, oppmuntrende og mest av alt svært morsomme for små og store som har sans for en liten porsjon svart humor.

 

 

Haren-HenrietteHaren Henriette og andre vers av Bo Gaustad

Her er lek med ord og bilder blitt til en fantasifull og morsom diktsamling. Samtidig rommer flere av bokens dikt en snert av alvor og ettertenksomhet man ikke skal kimse av. Men aller mest er dette lekent og svært morsomt for både liten og stor.

 

 

 

 

 

 

 

Rode-hunderRøde hunder av Trond Brænne og Iben Sandemose (ill.)

I denne boken finner du 27 fantastiske hundedikt skrevet av Trond Brænne. Her handler det om hunder i alle fasonger. Dette burde vært et must for alle hundeelskere – og kanskje også for de som ikke er det … Dette er morsomt!

 

 

 

KrokodillesangKrokodillesang av Arild Nyquist og Finn Graff (ill.)

Dette er en samling med Arild Nyquists herligste barnedikt, skrevet i løpet av en periode på mer enn tretti år. Her går fantasifulle, lekne, morsomme, triste og alvorlige dikt hånd i hånd med de utdypende illustrasjonene til Finn Graff.

 

 

 

 

 

Hit-og-ditHit og dit-vers av Sidsel Mørck

Dette er lekne, kloke og tøysete dikt samlet mellom to permer. Alt illustrert i ulike blåtoner, noe som er med på å gi boken et helt spesielt preg. Diktene er skrevet fra et barns synsvinkel. Her venter det mange fine høytlesningsstunder.

 

 

 

 

 

Mustafas-kioskMustafas kiosk og andre rim for barn av Jakob Martin Strid

Denne boken er en samling av elleville og morsomme vers for barn fra 5 til 105. Her er rumbadansende sjørøvere, bankranende frosker, rampete sokker og sølvdrager. Alle diktene er illustrert av forfatteren selv, og vi gjenkjenner hans lekne stil i både tekst og bilder.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nå er vi seks og andre dikt av A.A. Milne og Ernest H. Shepard

Da Kristoffer Robin var liten, ba han faren fortelle historier, og disse historiene ble til fire bøker med dikt og fortellinger. To av bøkene inneholder historiene om Ole Brumm, mens to bøker er fylt med dikt og vers. Dette er koselige, morsomme, lavmælte og kloke dikt om barn, bjørner og andre skapninger. De er nostalgiske i sin fremtoning, noe illustrasjonene også bidrar til.