Fra 4 år

Mamma Moe

 

Bøkene om Mamma Mø av Jujja Wieslander og Sven Nordqvist (ill.)

Mamma Mø er ikke som andre kuer. Hun synes ikke livet blir fullkomment dersom hun bare skal stå å tygge drøv. Hun vil prøve det samme som barna, og dermed husker, sklir og aker hun også. Ikke at alt alltid går helt etter planen. Hennes gode venn Kråka synes Mamma Mø burde oppføre seg mer som en vanlig ku, men han blir på underlig vis alltid med på det den koselige kua foreslår likevel.

Dette er koselige bøker med mye god humor. Det blir mye å le av når Mamma Møs avslappede og nysgjerrige forhold til livet møter den selvgode Kråkas bråkjekke realisme.

 

 

Katten flytter ut

 

Bøkene om Gubben og katten av Sven Nordqvist

Gubben Pettersen og katten Findus bor sammen på gården sammen med alle hønene sine. De er bestevenner, men opplever sjelden en helt vanlig dag sammen. I den nyeste boka «Katten flytter ut» vil Findus flytte ut i den gamle utedassen, siden han der kan få hoppe i sengen klokken fire om morgenen, noe gubben har sett seg lei på at Findus gjør i hans seng. Men så spørs det om de egentlig trives så godt hver for seg …

Dette er kloke bøker med en lun og god humor. Illustrasjonene er proppfulle av fantasifulle påfunn, og ikke sjelden skjuler det seg små humorristiske overraskelser i både tekst og bilde.

 

 

Helene-og-den-store-hemmelighetenHelene og den store hemmeligheten av Tor Freeman

Helene får vite en hemmelighet. Hun vet at man ikke skal fortelle hemmeligheter videre, men det kan kanskje ikke skade å fortelle den til bare en til? Men hva når alle de som får vite om hemmeligheten gjør det samme?

Dette er en sjarmerende og humørfylt bok om hemmeligheter og hva som skjer hvis man forteller dem videre. Boken er fin som utgangspunkt til samtale rundt emnet.

 

se opp for krokodillen

Se opp for krokodillen! av Lisa Moroni og Eva Eriksson

Det er ferie, og Tora skal på telttur med pappa. Hun gleder seg til å se ville dyr og spennende ting. Men hva er det pappa går med rett under nesa? – Jo, mobiltelefonen. Ikke før en krokodille glefser etter benet hans, får han øynene opp for alt det Tora ser, og så kan han endelig følge henne inn i en spennende fantasiverden.

Dette er en varm og morsom bok. Kanskje med et aldri så lite spark til voksne som har lett for å bli distrahert av alskens digitale dingser også …

Gorm

 

Gorm er en snill orm av Camilla Kuhn

Gorm er en hoggorm, men driver ikke med slikt mange andre hoggormer driver med. Han er verdens snilleste hoggorm. Gorm jobber nemlig på apotek, og ønsker å hjelpe andre dyr. Men så er det litt vanskelig når alle disse fristende musene går rundt i apoteket …

Dette er en morsom bok. Her er det mye god humor i samspillet mellom illustrasjoner og tekst.

 

 

Oddogtodd

 

Odd og Todd på jobb av Aino Havukainen og Sami Toivonen (ill.)

Odd og Todd ser på alle de voksne som haster av sted til jobben hver morgen mens de ser viktige ut. Hva kan det være de egentlig gjør? Brødrene tar en tur til arbeidskontoret, finner en oppslagstavle med ledige jobber, og bestemmer seg for å prøve dem alle sammen.

Dette er en informativ og morsom myldrebok med fantasifulle krumspring og humørfylte tegninger. Her kan man både lære og bli underholdt – liten som stor.

 

Johannes Jensen

Bøkene om Johannes Jensen av Henrik Hovland og Torill Kove (ill.)

I disse tre bøkene møter vi den grublende krokodillen Johannes Jensen, som opplever å føle seg annerledes og utilpass før han til slutt møter kjærligheten og opplever et lite mirakel.

Bøkene om den tankefulle krokodillen er lavmælte og gir rom for grubling hos de små.