Velg en side

Jubileumsåret 2021

HIPP HURRA!

 

I 2021 var det 20 år siden Bokbamsen i Øvre Eiker for første gang reiste rundt for å dele ut bøker og lese for barna. Det måtte feires!

 

BURSDAGSHILSENER
Vi fikk mange koselige hilsener fra forfattere og illustratører. Her kan du se noen av hilsenene.

 

FEIRING HELE ÅRET
Gjennom hele dette året fant vi på noe gøy sammen med Bamse og barna. Siden vi stod midt i en pandemi, ble det ikke mulig å ha en stor bursdagsfest slik vi i utgangspunktet hadde tenkt, men vi løste det på vår egen måte. Her kan du lese litt om alt det vi gjorde i løpet av 2021 for å markere bursdagen til en av Norges viktigste bamser:

 

JANUAR

Bursdagsinnbydelse
Alle barn fra 3 – 9 år fikk en bursdagsinnbydelse der de ble invitert til å lese 20 utvalgte bøker i løpet av året. Det var dette Bamse ønsket seg i bursdagspresang! Alle bøkene kunne lånes på biblioteket.

Les mer om bøkene i invitasjonen 3 – 6 år her.

Les mer om bøkene i invitasjonen 6 – 9 år her.

 

FEBRUAR

Bokbamsens sang
Bokbamsen fikk en egen sang i fødselsdagsgave!

Her finner du teksten til sangen om dere vil tralle litt på den.

 

MARS

Bokmerkekonkurranse 
Vi inviterte alle barn i Øvre Eiker til å bli med i vår bokmerkekonkurranse! Dette året skulle bokmerkene handle om bokbamsejubileet. Fire bokmerker skulle trykkes opp og brukes som bibliotekets offisielle bokmerker 2021. Vi fikk inn mange, flotte tegninger!

Her finner du bokmerke-malen alle de små kunstnerne brukte.

 

APRIL

Så et lite frø
Bokbamsen er glad i naturen og alt som lever der. I løpet av april oppfordret vi alle barnehager, småskoletrinn og familier til å så et lite frø eller flere. Vi laget noen frøpakker som vi sendte ut til barnehagene og skolene, og så håpet vi at flere familier ble med på å så noen ekstra frø i år. Bokbamsens store ønske er at alle er gode med naturen og alt som lever i den!

Her finner dere tips til bildebøker om miljøvern for barn.

 

MAI

Arne Svingen
Vi ville hylle en av forfatterne som har skrevet disse bøkene som hver dag vekker leseglede hos barn og ungdom. Arne Svingen har skrevet bøker for så å si absolutt alle aldersgrupper, og han var vår jubileumsforfatter i mai. Vi inviterte ham til digitalt besøk hos kommunens 9.trinnselever denne måneden, oppfordret alle barneskolelærere til å sette ekstra fokus på bøkene hans, og alle barnehagene fikk tilsendt hans splitter nye bildebok «Leo er en elefant» med tilhørende oppgaver og aktiviteter.

 

JUNI

Lansering av bibliotekets bokmerker 2021!
Vi fikk inn mange, gode forslag til nye bokmerker, og i juni ble merkene til fire heldige vinnere av konkurransen vår trykket. Tusen takk til alle som bidro! Vi koste oss med å se på alle sammen, og det har virkelig ikke vært lett å velge fire vinnere blant så mange, flotte tegninger.

Her kan du se både bokmerker og flinke vinnere.

 

JULI OG AUGUST

Reisebrev fra Bamse
Bamse følger med i tiden og sommeren 2021 ferierte han i egen kommune. Hver uke la vi ut korte reisebrev fra Bamse og hans ferie rundt omkring i Øvre Eiker kommune. Mange klarte å kjenne igjen stedene han besøkte. Selv om Bamse er glad i ferie, er han mest glad i hverdagene, så han var glad for å være tilbake på biblioteket igjen da høsten satte inn.

 

SEPTEMBER

Leselystfestivalen 2021 i Øvre Eiker
Leselystfestivalen 2020 måtte avlyses, men 22.-25. september dette året ble festivalen arrangert for sjette gang med lesestunder, forfatterbesøk, eventyrfortelling, konserter, forestillinger, kunstverksted og mye morsomt på biblioteket. Festivalprogrammet kan du se her.

 

OKTOBER

Bamsereflekser
Vær synlig i høstmørket med Bokbamsens egen refleks! Vi oppfordret alle barn og voksne til å huske refleks når dagene ble mørkere. Trafikksikkerhet er noe Bokbamsen er veldig opptatt av! Reflekser ble sendt ut til alle barn mellom 4 og 8 år i Øvre Eiker kommune i løpet av oktober slik at de kunne deles ut på refleksdagen 21.10.21

 

NOVEMBER

Kalendertanker
Vi begynte arbeidet med å lage en egen adventskalender til små og store i kommunen vår. Bokgåter ble laget, og bøker til boktips i kalenderen ble delt. Målet var å få kalenderen vår ut til alle skoler og barnehager før desember var i gang.

 

DESEMBER

Bokbamsens adventskalender
Som en siste markering av jubileumsåret, sendte vi ut en adventskalender til alle barnehager og skoler med et håp om at dette skulle føre til enda mer høytlesning i adventstiden. I lukene skjulte det seg et boktips og en bokgåte annenhver dag.