Velg en side

17. – 20. oktober 2018 var det klart for den store Leselystfestivalen 2018!

I løpet av de fire dagene festivalen varte, kunne mange hundre barn oppleve lesestunder, eventyrstunder, kunstverksted, konserter, skuespill og forfatterbesøk. Alle ved biblioteket hadde kledd seg ut, og utstillinger var på plass i alle rom. Vi ønsket nok en gang å spre leselystens magi til alle som kom.

Camilla Kuhn, Jørn Lier Horst, Hans Jørgen Sandnes og Stian Hole kom på besøk og snakket om hvordan det er å være forfatter og illustratør, og leste morsomme, rare og spennende bøker for oss. Flere av barna fikk i tillegg tegne sammen med Hans Jørgen Sandnes. Vi ble med fortellere og musikere inn i musikalske eventyrstunder, og ved hjelp av Fortellerhuset i Oslo fikk vi være med på en morsom eventyrstund på arabisk og norsk. Også dette året hadde vi besøk av små musikere fra kulturskolen som holdt en egen og svært sjarmerende konsert for oss. Kunstner Eva Beate Laugerud tok barna med på kunstverksted der de sammen laget et rent hav med friske fisker og maneter som kunne svømme rundt uten plast og søppel.

Festivallørdagen åpnet ordfører Ann Sire Fjerdingstad bibliotekets splitter nye barneavdeling prydet med et spesialbestilt kunstverk av Stian Hole. Stian fortalte først litt om noen av de elementene han hadde valgt å ta med i dette fantastiske kunstverket før han leste om Garmanns sommer for en særs fullsatt barneavdeling. Dette var stor stas!

Som avslutning på festivalen viste vi tradisjonen tro skuespillet Karius og Baktus, satt opp av Ègal teater. Karius og Baktus går vi aldri lei!

Tusen takk til alle fantastiske barn og voksne som besøkte festivalen vår og gjorde den ekstra flott! Vi gleder oss til å se alle igjen ved neste festival i 2020!

Under følger noen bilder fra fire minneverdige dager: