Velg en side

Leselystfestivalen 2023

Leselystfestivalen 2023 gikk av stabelen 11.-14. oktober, og mange hundre barn og voksne var innom oss disse dagene for opplevelser vi håper vekket både glede og leselyst!

11. og 12. oktober var det barnehagenes egne dager, og da var det først tegneverksted med kunstner Eva Beate Laugerud. Hun tok utgangspunkt i dikt hun leste for barna, og så var alle med og laget et felles kunstverk i form av et kjempestort sandslott. Bokbamsen hadde lesestunder med glade barn, og vi fikk begge dager et morsomt besøk av forfatter Lena Lindahl som leste boka «Alle må bæsje» for oss. Hun hadde også med seg bæsj fra ulike dyr som vi fikk se på. Dette var både morsomt og spennende!

13. oktober var kommunens tredjetrinn på besøk, og de fikk kose seg med to fantastiske forfattere og illustratører. Line Halsnes tegnet og forklarte om de kuleste av de kule; dinosaurene, og så tegnet og fortalte Hans Jørgen Sandnes for en særs lydhør gjeng. Noen av barna fikk til og med være med å tegne med ekte blekksprutblekk!

14. oktober var den store familiedagen, og da var det full fres og moro hele dagen. Først var det monsterstund med kunstner Eva Beate og Bokbamse Rannveig. En monsterbok ble lest, og over hundre barn laget små, søte monstre sammen med Eva Beate. Forfatter og illustratør Stian Hole hadde med seg en bok så fersk at den ikke kommer ut før i 2024: «Folk». Alle som var til stede gleder seg stort til denne fantastiske boka kommer ut! Forfatter og illustratør Irene Marienborg leste for oss om alle barns lille helt, Nora, og noen svært sjarmerende unge musikere hadde deretter en egen minikonsert for oss. Festivalen ble, som alltid, avsluttet med skuespillet «Karius og Baktus» i følge med Teater Égal. De to tanntrollene er like populære som alltid. Hele lørdagen var det dessuten en egen festivalkafé som holdt åpent, og en godt besøkt hobbykrok sto klar for alle som ville lage egne bokmerker.

Vi takker alle store og små gjester for hyggelige besøk og fire fantastiske dager fulle av gode opplevelser! Så gleder vi oss til neste Leselystfestival i 2025!