Velg en side

Barnehagestart

 

Boka om å gå i barnehagen

av Josefine Sundström og Mervi Lindman (ill.)

Dam-Dam skal være en hel dag i barnehagen, og vi får være med på alt som skjer fra mamma følger om morgenen til pappa henter om ettermiddagen. Dam-Dam skal være med på samlingsstund og fruktpause, spisestund og dobesøk, malestund og hvilepause. I barnehagen til Dam-Dam er det barn som leker, krangler og blir venner igjen, akkurat som de gjør i alle barnehager.

Med lekne, fargerike illustrasjoner forteller denne boken om en ganske så vanlig barnehagedag. Dette gjør den til et godt utgangspunkt for å snakke om barnehagen, både for voksne og barn. Den lar barn og voksne lese, peke og leke seg gjennom dagen. Boken passer fint for alle som går eller skal begynne i barnehagen.

 

Max skal i barnehagen

av Ellen Karlsson og Laura Di Francesco (ill.)

Mamma vekker Max en mandag morgen. Mandag er barnehagedag, og vi får være med Max gjennom morgenritualet hjemme og deretter i barnehagen. Det er litt vanskelig å si farvel til mamma, men med litt hjelp går det veldig bra.

Dette er en enkel og fin bok om en ganske så alminnelig barnehagemorgen. Det er lett for barnehagebarn å kjenne seg igjen i det Max gjør, både hjemme og i barnehagen. Glade, fargerike illustrasjoner står godt til teksten. Passer fint fra ca. 2-3 år.

 

Jeg-er-ikke-klar

Jeg er ikke klar!

av Jonathan Allen

Lille Ugle skal begynne i barnehagen, men han er slett ikke klar. Mamma roper på ham og ber ham skynde seg, men nei. Han er slett ikke klar. Han skal bare gjøre ditt og datt før han kan dra. Kan det være at Lille Ugle gruer seg? Når han først har kommet seg i barnehagen, er han slett ikke klar for å dra hjem når mamma kommer for å hente ham.

En søt bok i kartong for de minste om den sjarmerende og temperamentsfulle Lille Ugle. Fin for alle som skal begynne i barnehagen og kan kjenne seg igjen i den lille ugla.

 

 

SlikbegyntedetSlik begynte det! Karsten og Petra

av Tor Åge Bringsværd og Anne Holt (ill.)

Dette er en samlebok med de tre første fortellingene om Karsten og Petra. I Karsten får ikke sove, følger vi Karsten som grugleder seg til å begynne i barnehagen, og i Petra begynner i barnehagen får vi være med på Petras første dag i Duestien barnehage. Den siste fortellingen i samleboken heter Karsten og Petra er bestevenner, og i den skildres vanlige barnehagedager for de to små, sjarmerende barna.

Denne boken inneholder altså flotte bøker å lese for alle som skal begynne i barnehage for første gang eller som skal bytte barnehage. Her er det rom for mange gode samtaler rundt det å glede seg, grue seg og det man kan oppleve i en barnehage.