Velg en side

Påske

Hvor er nesa til påskeharen?

av Lars Mæhle og Odd Henning Skyllingstad (ill.)

Leon og Live er på påsketur til Skihytta sammen med flere av barna fra Kråkeslottet barnehage. Faren til Leon og Live har tatt med et puslespill med bilde av påskeharen, men så mangler den siste brikken der nesa til påskeharen skulle ha vært. Hvor kan den være? Løsningen er ganske så overraskende og morsom! Her går spenning og humor hånd i hånd.

 

 

Hvor er påskeegget?

av Lars Mæhle og Odd Henning Skyllingstad (ill.)

Det er klart for gul fest i Kråkeslottet barnehage. Men før festen kan begynne, må barna finne et påskeegg som Elin og Sven Ingvar har gjemt. På et ekstra lurt sted. Det blir en vanskelig og overraskende leterunde for Leon og Live, Kråkeslottets detektiver. For noen ganger kan de voksne være like lure som barn. I alle fall nesten.

 

 


Pulverheksas påskekrim

av Ingunn Aamodt

Det er påske og Pulverheksa, Hokus, Pokus og Politimannen koser seg med appelsiner i sola. Så kommer Grønnskollingen. Han er trist denne dagen. Møllen hans er død! Hvem er den skyldige? Politimannen tar saken, og samler alle de mistenkte i biblioteket. Bøkene om Pulverheksa fenger fortsatt med humor og spenning for liten og stor.

 

Stor kylling!

av Keith Graves

På en liten gård verper ei lita høne på et digert egg. Hva er det digre, gule dyret som kommer ut av egget? Hønene, som ikke er de skarpeste nebbene i flokken, og den like forvirra hanen, diskuterer hva det store dyret kan være. Den gedigent store kyllingen blir irritert over de sprø forslagene de kommer med: Er han en genser, et ekorn, en elefant eller en paraply? Han vil jo være en kylling. Dette er en svært morsom bok for liten og stor!

 

 

 


Påskemysterier

av Gudny Ingebjørg Hagen og Helena Ohlsson (ill.)

En morgen Solveig kommer til barnehagen er det fullt av merkelige spor rundt huset. Og på trappa bak huset finner hun et stort egg. Hvem kan det være som har lagt det igjen? En dinosaur? En bjørn? Eller er det kanskje påskeharen ..? Barna i barnehagen må hjelpe til med å løse påskemysteriet!

 


Tre små harer

av Hendrik Jonas

De tre små harene Robin, Rabbit og lille Ruth aner ikke hva påske er. Men i år er det likevel de som skal male egg og gå til dyrene i skogen med dem! Det er nemlig haremangel, så alle må trå til. Heldigvis er Robin, Rabbit og lille Ruth fulle av pågangsmot. De gjør alt de kan for å skaffe dyrene fine påskeegg. Men det er ikke alltid lett å skjønne hvor eggene blir av. Leseren må hjelpe dem! Denne boken inneholder også et brettspill.