Velg en side

Kropp er topp!

Minsten og den fine kroppen

av Mervi Lindman

Minsten kan gjøre alt med kroppen sin. Han kan se, le, peke, lukte, høre, danse, og han har to raske føtter som kan løpe fort av sted om de må.

Enkel tekst og klare, fargerike illustrasjoner gjør disse bøkene fine for de minste. Bøkene om Minsten er humoristiske, og de kan sette i gang viktige samtaler med de minste om viktige emner. Passer fint fra. ca. 1 – 2 år.

 

 

Kropp er topp for barske barn

av Anne Østgaard og Egil Nyhus (ill.)

Kroppen og alle dens funksjoner er fascinerende for de fleste barn. Navle, negler, nese, hår og rumpe – her er et morsomt og smårampete rim til det meste!

Denne boken er full av festlige og lærerike rim om kroppen vår. Versene har god rytme og er fine å lese. Illustrasjonene er fargerike og sprelske, og står derfor godt til teksten. En super bok om kroppen for både liten og stor! Passer fint fra ca. 3 år.

 

 

 

Alle har en bakside

av Anna Fiske

Alle mennesker har en egen kropp med for- og bakside. I tillegg er kroppen utstyrt med alt dette flotte håret, den kjekke huden og ganske så viktige ting som fordøyelsen, for eksempel.

Det er ikke mange som skriver så godt for barn om nære, viktige emner som Anna Fiske. Denne fakta- og undringsboken tar for seg kroppen med alle rare og viktige funksjoner på en varm og humoristisk måte, og henvender seg til barnet på en naturlig og god måte. Boken stimulerer da også til egne tanker, funderinger og bevisstgjøring rundt temaet kropp. Passer fint fra ca. 3 – 4 år.

 

 

Steder å tisse

av Svein Nyhus

Alle tisser. Det er det ingen tvil om. Når noe kommer inn, må det ut igjen. Naturlig og magisk på samme tid.

I denne boken er tissing nettopp både magisk og hverdagslig på samme tid. Slik det er for mange små. De er opptatt av tissen og tissing, og her tar forfatteren barnets perspektiv på saken. Boken inviterer til samtale og undring hos både stor og liten leser. Passer fint fra ca. 3 år.

 

 

 

Samira og skjelettene

av Camilla Kuhn

En dag forteller læreren til Samira at alle har et skjelett på innsiden. Dette blir vanskelig for Samira å svelge, og resten av dagen går hun rundt og klarer ikke å tenke på noe annet. Mamma er tøysete og tilbyr seg å hjelpe Samira med å fjerne skjelettet, men kan man egentlig eksistere uten skjelett?

Dette er en småskummel og morsom bok om noe som er så naturlig og viktig, men som samtidig kan være så skremmende og rart. Forfatteren leker seg i ord og bilder med et fascinerende tema, og boken inviterer til mange spennende samtaler om kroppens eget stativ. Passer fint fra ca. 4 – 5 år.

 

Hvordan lager man en baby?

av Anna Fiske

Spørsmålene mange gruer seg til: Hvordan lager man egentlig en baby? Hvordan kommer den seg inn i magen? Kan alle lage en baby?

I denne boken får vi vite akkurat hvordan babyer lages. Om det er på den tradisjonelle måten eller ved for eksempel prøverør. På en naturlig, likefrem, humoristisk og leken måte, forteller Anna Fiske om det som mange foreldre kan synes er litt vanskelig å snakke med barna sine om. Fargerike illustrasjoner fulle av humor hjelper teksten med å forklare det som for barn fremstår som et av våre største mysterier. En strålende bok som grunnlag for gode samtaler. Passer fint fra ca. 4 år.

 

 

Kroppen

av Birte Svatun og Muriel K. Sandberg (ill.)

Kroppen vår eksisterer og utvikler seg hele livet, fra vi fødes til vi dør.

Denne boken tar for seg alle sider av kroppen; innsiden og utsiden, endringer og sanser. Den er saklig og informativ, men samtidig enkel og direkte. Her ligger det mange spennende samtaler og venter på de som leser den. Til sist i boken finner du sangleker der barnet må bruke hele kroppen. Passer fint fra ca. 4 år.

 

 

Min store bok om kroppen

av M. Theisen og D. Grönemeyer (ill.)

Kroppen er ganske så utrolig, og Aksel og Anna studerer alt den kan gjøre og alt den er.

Dette er en spennende bok om kroppen med flapper som man kan løfte på å kikke bak. Her er det mye informasjon om kroppen og dens funksjoner. Passer fint fra ca. 5 – 6 år.

 

 

Knuts kropp

av Spike Gerrell (ill.)

Bli med Knut en hel dag og finn ut hva som foregår inni kroppen hans!

Dette er en morsom klaffebok som kan lære de små om kroppen og dens viktige funksjoner. Den har også et utbrettbart skjelett! Klare, fargerike illustrasjoner og enkel tekst. Passer fint fra ca. 3 år.

 

 

Mi mjuke, mjuke oldemor

av Erna Osland og Stina Langlo Ørdal (ill.)

Hva skjer egentlig med kroppen når vi blir eldre? Majas oldemor er myk å ta på og skrukkete i huden. Akkurat slik som gamle mennesker skal være.

Dette er en varm, liten fortelling om Maja og oldemor, ispedd kortfattede fagtekster om hva som helt naturlig skjer med kroppen ettersom vi blir eldre. Boken vil kunne brukes som utgangspunkt for samtale om nettopp det. Det er jo ikke bare det at vi får flere rynker og skrukker, men syn og hørsel kan jo forandre seg, balanse og minne likeså, og denne boken er god i sin behandling av et helt naturlig tema. Passer fint fra ca. 5 år.

 

 

Kroppen

av Trond-Viggo Torgersen og Vivian Zahl Olsen (ill.)

Lær mer om cellene, hvordan vi blir til, huden, synet, hørselen, luftveiene, skjelettet, musklene, fordøyelsen, hjertet, blodet og hjernen. Alt på en ganske fornøyelig måte.

Når det handler om kropp, kommer vi nesten ikke utenom denne boken. Da den kom ut i 1983, var den ganske så enestående. Den bygger på TV-programmet med samme navn, og aldri tidligere hadde vel norske barn fått anatomien presentert på en så ujålete og likefrem måte. Den er revidert siden den gang, men er fortsatt aktuell. Passer fint fra ca. 6-7 år.

 

 

Spørsmål og svar om kroppen

av Katie Daynes og Marie-Eve Tremblay (ill.)

Hvordan gror sår? Hvordan hører ørene? Hvor kommer tankene mine fra? Hva får meg til å rape? Alt dette og mer til lurer de fleste barn på. I denne boken er det svar å få.

Bak 60 klaffer kan leseren finne svar på ulike spørsmål om kroppen vår. Boken er lagt opp på en morsom måte, og passer fint fra ca. 5 år.

 

 

 

Blodige fakta/ Hårete fakta

av Ingelin Røssland og Jenny Jordal (ill.)

I disse bøkene kan du lese mange slags fakta om to av kroppens fascinerende tilbehør: Blod og hår. Her er det mye du ikke visste om både det ene og det andre. Sprø fakta fremstilt med morsomme, ærlige illustrasjoner og enkel tekst. Passer fint for ferske lesere.