Velg en side

Fra 2 år

Bøkene om Leo

av Arne Svingen og Jenny Jordahl (ill)

Leo er en gutt med god fantasi. I disse bøkene fantaserer han om hva som ville ha skjedd i ulike situasjoner dersom han var et dyr i stedet for en gutt. Leo er blant annet elefant, hund og snømus i bøkene. Morsomt om rollelek. Teksten er enkel, men god, og de livlige illustrasjonene passer svært godt til teksten.

 

 

Bøkene om Anton

av Amadeus Blix og Jens A. Larsen Aas (ill)

Hunden Anton er en helt super lekekamerat! Han er myk, stor, snill og morsom. Han er imidlertid veldig sta, og når han først har bestemt seg for noe, er han ikke til å rikke. Familien prøver alt for å få Anton til å gjøre som de sier. Bøkene om Anton er basert på den folkekjære hunden i NRK-serien «Fra bølle til bestevenn». De har enkel tekst og klare, fargerike illustrasjoner som spiller godt på lag.

 

Det går bra, Lille Krabbe

av Chris Haughton

Lille Krabbe skal være med Store Krabbe til sjøen for første gang. Han synes det er litt skummelt, men Store Krabbe er trygg og god og får ham med seg. Så viser det seg at Lille Krabbe tør mer enn han trodde. Om å engste seg og overvinne redsler. Store, stilige illustrasjoner og enkel tekst gjør den fin å lese med de små.

 

 


Bøkene om Rot og Bjørne

av Hege Østmo-Sæter Olsnes

Bøkene om Rot og Bjørne er enkle, men også svært gode og morsomme med mye humor i selve illustrasjonene. Rot er ivrig og utålmodig, mens Bjørne er det stikk motsatte. Konflikter og sterke følelser får god plass tross den enkle utformingen. Her kan både stor og liten kjenne seg igjen.

 

Bøkene om Vesle

av Hannah Mileman og Nora Dåsnes (ill.)

Vesles verden er full av nye oppdagelser, og det er mye som skal læres. Gå på do, telle og bake. Store, storesøsteren til Vesle, mener det er mye Vesle ikke kan, men Vesle kan klare det på sitt vis. Han vil jo gjerne gjøre alt Store gjør. Humoristiske, fargerike illustrasjoner står godt til den enkle teksten, og det er god plass til funderinger og følelser mellom disse permene. Bøkene er utformet i slitesterk kartong.

 

jeg-vil-bake

Bøkene om Nora

av Irene Marienborg

Nora er en svært sjarmerende jente, og i bøkene om henne blir vi kjent med alt det hun liker å gjøre. Nora elsker regn, fine prikker og det å bake. Bøkene er enkelt og godt fortalt for de minste, og illustrasjonene er fine.

 

 

Hvor-er-mamma

Hvor er mammaen min?

av Chris Haughton

Den lille ugla havner på avveie og synes det er vanskelig å finne veien hjem igjen. Lille ekorn prøver å hjelpe ham med å finne mammaen, men de finner i stedet mange andre dyr som slett ikke likner på den lille ulga. Hvem kan hjelpe ham? Dette er en søt og morsom bok.

 

Tramp-og-Line

Bøkene om Tramp og Line

av Axel Scheffler

Tramp og Line er gode venner som opplever mye av det andre gode venner gjør. Her handler det om de små ting i hverdagen som barn flest møter: Glede, sinne, krangling, forsoning, tristhet og lek. Bøkene er skrevet og illustrert av illustratøren bak Gruffalo-bøkene. Fine illustrasjoner og enkel tekst fungerer godt i møtet med de minste barna.

 

Pom_og_Pim

Pom og Pim

av Lena Landström og Olof Landström (ill.) (Nynorsk)

I disse bøkene møter vi de to søte vennene Pom og Pim. De har av og til veldig uflaks, men så kommer det jo av og til noe godt ut av det også. Sånn flaks! Disse bøkene er laget på samme måte som bøkene om Bø og Bæ. Sjarmerende bøker for de minste.

 

 

Lille-Lena-er-lege

Bøkene om Lille Lena

av Åsa Karsin

Dette er en forholdsvis ny bokserie om den sjarmerende grisen Lena og hennes familie og venner. Lille Lena prøver ut ulike yrker på sin helt egne måte, og i hver bok er det et nytt yrke som blir presentert. Humoristiske og søte tegninger i behagelige farger.

 

 

Fie og Milo

Bøkene om Fie og Milo

av Pauline Oud

De to vennene Fie og Milo gjør som de aller fleste. De bader, går i dyrehagen, feirer jul og bursdag. Enkle og fine bøker med solide sider.

 

 

ingrid vil spise

Bøkene om Ingrid

av Janouch/ Lindman

Bøkene om Ingrid har blitt svært populære. Ingrid er en sjarmerende jente som gjør og oppfører seg som jenter flest. Hun er fantasifull og impulsiv, og bøkene om henne rommer mye gjenkjennbart for de små.

 

 

mimbo jimbo

Bøkene om Mimbo Jimbo

av Jakob Martin Strid

Dette er fantasifulle og lekne bøker om en liten, blå elefant som heter Mimbo Jimbo. Mimbo Jimbo bygger mye morsomt og rart, og ofte skjer det rare ting. Dette er bøker mange små gutter blir veldig glade i.

 

 

Bøkene om Lillesøster

av Kari Grossmann

I disse bøkene følger vi hverdagslige historier om den temperamentsfulle Lillesøster. Her kan barna kjenne seg igjen. Disse bøkene er blitt meget populære og er av de bøkene med aller høyest utlånstall i biblioteket.

 

 

thomas og emma

Bøkene om Emma og Thomas

av Gunilla Wolde

Disse bøkene tåler tidens tann. Fortellingene om Emma og Thomas er hverdagslige og enkelt fortalt, og de er fortsatt populære blant de minste av våre lesere.

 

 

Jeg-er-ikke-klar_

Bøkene om Lille Ugle

av Jonathan Allen

Lille Ugle er søt og temperamentsfull, og mange har forelsket seg i bøkene om ham. I boken «Jeg er ikke klar!» skal han begynne i barnehagen, og er slett ikke klar. Men trolig er det nok bare fordi han gruer seg litt …

 

 

 

Inklistrad bild: B 410 x H 430

Den lille muldvarpen som ville vite hvem som hadde bæsjet på hodet hans

av Holzwarth/ Erlbruch

Promp og bæsj ser ut til å aldri gå av moten for små barn, og det er kanskje det som har gjort at denne boken fortsatt er svært populær blant både foreldre og barn. Dette er morsomt om dyrebæsj og søt hevn.

 

Lille prinsesse

Bøkene om Lille Prinsesse

av Tony Ross

Lille Prinsesse er ikke som andre prinsesser. Hun er midt i trassalderen og følger ikke de vanlige prinsessenormene. Bøkene kommer i stort format med store, tydelige bilder og enkel tekst.

 

 

Geitekillingen-som-kunne-telle-til-ti

Geitekillingen som kunne telle til ti

av Alf Prøysen og Björn Berg (ill.)

Den klassiske fortellingen om den vesle geitekillingen som kan telle til ti, er nå omarbeidet for at den skal passe ekstra godt for de minste. Boken er utformet i slitesterk kartong og teksten er forenklet. En fin introduksjon for de minste til Alf Prøysens kjente og kjære eventyr.